Cursus Gastheerschap Maasplassen 2018

Wat maakt het gebied waarin je onderneemt zo bijzonder? Welke natuur en cultuur(historie) en (water)beheer typeren de Maasplassen? Als je als ondernemer meer over jouw eigen omgeving weet, kun je dit goed gebruiken in jouw bedrijfsvoering.

De cursus ‘Gastheer/ambassadeur van het Landschap’ laat jou het landschap, samen met andere ondernemers, op een nieuwe manier ontdekken zodat je jouw gasten, personeel of zakelijke relaties iets extra’s kunt bieden. Tegelijkertijd zie je meer kansen om met jouw producten, diensten of arrangementen in te spelen op bijzondere kenmerken van het gebied waarin je onderneemt. 

Wat levert de cursus ‘Gastheer van het landschap’ jou op? 

  • Beleef de Maasplassen op een nieuwe manier. Tijdens de cursus ervaar je middels excursies en ander cursusmateriaal zelf de bijzondere natuur en cultuur(historie).
  • Ontdek nieuwe kansen om jouw producten, diensten of arrangementen verder te ontwikkelen en aan te laten sluiten op bijzondere kenmerken in het landschap.
  • Uit onderzoek blijkt dat natuur een steeds belangrijkere rol speelt bij het kiezen van een (vakantie)bestemming. Als gastheer of –vrouw kun jij met verhalen de authentieke identiteit van de Maasplassen overdragen naar jouw gasten. Als ambassadeur doe je dit richting jouw personeel en relaties. Je ontvangt hiervoor regelmatig communicatiematerialen.
  • Kom in contact met andere ondernemers en maak deel uit van een sterk netwerk. Er worden regelmatig netwerkbijeenkomsten, inspiratiesessies, verdiepingsmodules en publieksevenementen waarbij gastheren en ambassadeurs zich kunnen profileren, georganiseerd. 


Wat houdt de cursus in?

‘Gastheer van het landschap’ is een cursus van Instituut voor Natuureducatie (IVN). Meerdere organisaties, zoals VVV Midden-Limburg, Waterschap Limburg, Recron, Koninklijke Horeca Nederland en de terrein beherende organisaties, zijn betrokken bij de invulling en uitvoering van de cursus. De cursus voor ondernemers aan de Maasplassen start maandag 8 oktober 2018. Tijdens vier dagdelen, verspreid over drie maanden, word je meegenomen in de bijzondere natuur en cultuur(historie) in het landschap. Hierdoor kun jij bijzondere weetjes, routes en plekken delen met jouw gasten, personeel en relaties. Daarnaast brengen we je samen met andere ondernemers waarmee jij kunt netwerken.

Bekijk het programma

Praktische informatie & aanmelden

  • IVN organiseert nu een cursus ‘Gastheer van het Landschap 2018’ voor ondernemers in de regio Maasplassen (gemeenten Roermond en Maasgouw).
  • Dankzij een bijdrage van Provincie Limburg, gemeente Roermond, gemeente Maasgouw en Waterschap Limburg is de eigen bijdrage slechts € 195,- voor de hele cursus incl. een netwerkbijeenkomst met ondernemers uit de regio en incl. cursusmateriaal, excursies, certificaat en gevelbordjes waarmee je duidelijk herkenbaar bent als officiële ‘Gastheer/ambassadeur van de Maasplassen’.
  • Kun je onverwachts niet deelnemen aan de cursus? Tot twee weken voor de startdatum van de cursus kun je jouw deelname kostenloos annuleren. Daarna moeten wij helaas bij annulering 50% van de kosten in rekening brengen. 
  • Landelijk zijn al ruim 3.000 ondernemers opgeleid tot gastheer (recreatieve ondernemer) of ambassadeur (niet-recreatieve ondernemer)!
  • Mocht je vragen hebben over de inhoud van de cursus Gastheer van het Landschap, neem dan contact op met Cindy Nordhausen van IVN, via c.nordhausen@ivn.nl of 06-51853607.

Meld je nu aan!