Beleefweek Limburg scoort 4,7 van 5 sterren


Bijna 6.500 bezoekers ontdekten het Limburgse landschap tijdens Beleefweek Limburg. Van 14 t/m 23 september organiseerden 61 ondernemers, natuur- en landschapsgidsen samen ruim 300 activiteiten. Bezoekers genoten van speciale wandelingen, fietstochten, wateractiviteiten, rondleidingen, excursies, workshops, muziek, theater en arrangementen. Hun ervaring beoordeelden zij gemiddeld met 4,7 van de 5 sterren!

Bezoekers oordelen positief
Beleefweek Limburg was onder bezoekers een groot succes! Uit de schriftelijke enquête bleek dat 100% van de respondenten de activiteit zou aanbevelen aan familie en vrienden. 98% heeft nieuwe kennis opgedaan over het landschap. De Beleefweek draagt voor 94% van de respondenten positief bij aan het woongenot. Ook stimuleert de Beleefweek hen om het gebied opnieuw te bezoeken (90%).  92% geeft aan deel te willen nemen aan de Beleefweek in 2019. 

Ontdek de natuur om de hoek
Een ‘Beleefweek’ is een landelijk initiatief van IVN Natuureducatie en werd voor het eerst georganiseerd in Nationaal Park De Oosterschelde. Het doel is om bewoners in en rondom bepaalde landschappen meer bewust te maken van hun eigen omgeving: de natuur, cultuur en het landschap letterlijk bij hen ‘om de hoek’. “Provincie Limburg heeft dit gedachtengoed omarmt en - als eerste provincie in Nederland - de Beleefweek voor Nationaal Landschap Zuid-Limburg én alle drie de Nationale Parken in Limburg mogelijk gemaakt. Samen met ondernemers, natuur- en landschapsgidsen is er een week vol beleving neergezet”, licht Renske Visscher, directeur IVN Regio Zuid, toe.

Benieuwd naar de Beleefweek? Bekijk hier de impressie: http://www.natuurparkenlimburg.nl/nl/beleefweek/impressie