Limburg
Landschap
Op
dinsdag19nov201909:00

Symposium: Het gebouwde landschap

Tussen betaalbare woonruimte en betonstop

Landschap en stedenbouw is dit jaar het thema van het symposium van het Drielandenpark. Heeft de dynamiek van het creëren van betaalbare woonruimte grensoverschrijdende effecten? Welke relatie tussen 'grijze' en 'groene' infrastructuur is duurzaam, aantrekkelijk en klimaatgevoelig? Hoe kan de Europese netto-nul doelstelling voor ruimtebeslag (ruimteneutraliteit) voor 2050 ten uitvoer worden gebracht? Graag bespreken wij deze en andere vragen met u aan de hand van voorbeeldprojecten uit onze partnerregio's.

Het symposium is gratis. Alle lezingen worden vertaald in het Duits, Frans en het Nederlands.

Programma en inschrijven
U kunt zich hier registreren voor het symposium. Het programma vindt u in de bijlage. (Als u al geregistreerd bent, hoeft u zich niet opnieuw te registreren.) U bent ook welkom om de uitnodiging te verspreiden in uw netwerken.

Wij verwelkomen u graag op deze dag!

 

Drielandenpark en Euregio Maas-Rijn
Het symposium wordt georganiseerd door het Drielandenpark in samenwerking met de Euregio Maas-Rijn. Het Drielandenpark is een grensoverschrijdend platform en landschapspartnerschap. Het doel is om de open ruimte rond de steden Maastricht, Aken, Hasselt, Genk, Eupen en Luik - het groene hart van de Euregio Maas-Rijn - te versterken en samen op een duurzame manier te ontwikkelen.

Forum het gebouwde landschap 

Eupen 19 november 2019

Algemene informatie

zaterdag 26 oktober 2019 - 13:50
Locatie: 
Ministerie van de Duitstalige Gemeenschap, Europasaal,
Gospertstrasse 1
Eupen
België
Contactpersoon: 
Google Maps image