Limburg
Overig
Op
zaterdag14mrt202010:00

Scholing storytelling-klimaat

Bij het gidsen, geven van een presentatie of cursus is het belangrijk je publiek aan te spreken en te boeien. Een belangrijk instrument daarbij is het houden van een aansprekend verhaal. Een manier waarop dat kan is d.m.v. “storytelling”.

De term “storytelling” begint langzamerhand in te burgeren.

Een goede Nederlandse term is er niet voor. Simpelweg ‘verhalen vertellen’ dekt de lading niet. Het heeft meer te maken met op een verhalende manier samenhang en betekenis aan iets te geven.
Het is een middel om op een inspirerende wijze visies op een duurzame toekomst te communiceren en verandering tot stand te brengen. Goede verhalen zorgen voor een bijna tastbare ervaring die we met andere willen delen en die aanzetten tot actie.

De deelnemers aan de ledendag van 25 januari in Sittard hebben zo’n tastbare ervaring tijdens de presentatie van Wim Ruis zelf ervaren.
Wij vinden dit een belangrijke werkvorm voor onze gidsen en organiseren daarom als IVN Werkgroep DistrictsKaderVorming (DKV) op zaterdag 14 maart a.s. een bijscholingsdag. Tijdens deze dag ga je vooral ook praktisch aan de slag met jouw eigen verhaal en de wijze waarop jij dit wilt delen met jouw publiek.  

De bijscholing zal gegeven worden door Wim Ruis waarbij het thema klimaatverandering extra accent krijgt.


Gestart wordt om 10.00 uur.
Inloop vanaf 09.45 uur.
Afsluiting om 15.00 uur.

Plaats: Kantoor beroepsorganisatie IVN Limburg, Kapellerpoort 1,
             6041 HZ Roermond (10 minuten lopen van station)

Omdat de scholing in de vorm van actieve workshops plaats zal vinden en je daarbij goed wordt begeleid is het aantal deelnemers beperkt tot 25. Deelname wordt bepaald in volgorde van aanmelden.

Aanmelden is mogelijk via deze link tot uiterlijk 1 maart, of eerder als het aantal van 25 wordt overschreden. Je ontvangt na 1 maart een bevestiging van deelname.

Er zijn aan deelname géén kosten verbonden.
Intrekken van deelname na 7 maart kost helaas wel € 12,50 (ivm gemaakte kosten).

Algemene informatie

zaterdag 14 maart 2020 - 10:00 tot 15:00
Locatie: 
IVN Limburg
Kapellerpoort 1
6041 HZ Roermond
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image