Limburg
Landschap
Op
woensdag17jul201915:30

Meer Vrijwilligers in Kortere Tijd

Inspiratiebijeenkomst

Op 11, 12 en 13 oktober vindt de 5e editie van de Archeologiedagen plaats. In dit weekend zet archeologisch Nederland haar deuren open om het publiek te laten genieten van archeologie! Door het hele land zijn er archeologische workshops, lezingen, rondleidingen, excursies, toneelstukken, open opgravingen en nog veel meer.
Wij nodigen u graag uit om ook dit jaar weer deel te nemen. Om u te helpen en inspireren bij het bereiken van het publiek, organiseren wij in samenwerking met Provincie Limburg en De Vondst een inspiratiebijeenkomst voor alle eerdere en toekomstige deelnemers. 

Omdat er vanuit het Limburgse archeologische veld grote vraag is gekomen naar informatie over het bereiken en werven van nieuwe leden en vrijwilligers, zal er tijdens deze bijeenkomst een speciale Masterclass ‘Meer Vrijwilligers in Kortere Tijd’ worden gegeven door Niels van Weert van Team Sportservice. Zij ontwikkelden een speciale methode die zo succesvol bleek, dat zij deze masterclass nu ook geven buiten de sport aan o.a. musea en bibliotheken. En nu in de archeologie!

Deze Limburgse inspiratiebijeenkomst vindt plaats op:
Datum: 17 juli 2019
Tijd: 15.30 – 18.30u. 
Locatie: Archeologisch depot De Vondst
Adres: Raadhuisplein 20, 6411 HK Heerlen (parkeren kan op 2 minuten loopafstand in Q-Park Raadhuis parking, Uilestraat 4)

Programma:
15.30-15.50u: Inloop

15.50-16.15u: Welkom De Vondst & Presentatie Stichting Nationale Archeologiedagen
In deze presentatie blikken we kort terug op de activiteiten tijdens de Archeologiedagen van vorig jaar. Daarna kijken we vooruit naar deze 5e editie, waarbij u allerlei tips & trucs ontvangt (o.a. handige links & perstips). Tevens krijgt u de kans vragen te stellen aan het landelijk projectbureau.

16.15-18.15u: Masterclass Niels van Weert van Team Sportservice
Team Sportservice ontwikkelde ‘Meer Vrijwilligers in Kortere Tijd (MVKT)’, een succesmethode om de strijd aan te gaan met het vrijwilligers tekort bij sportverenigingen. Deze methode leverde de afgelopen 10 jaar bij ruim 1800 verenigingen meer dan 80.000 vrijwilligers op. Maar de methode blijkt niet alleen in de sport succesvol: tijdens deze masterclass van ongeveer 2 uur wordt u meegenomen in de stappen die u kunt zetten om succesvol vrijwilligers te werven en te behouden. Deze workshop is interessant voor zowel heemkundeverenigingen en werkgroepen, als organisaties die met vrijwilligers werken.

18.15-18.30u: Uitloop

Mede namens Provincie Limburg en De Vondst, nodigen wij u van harte uit deel te nemen. U kunt zich hier aanmelden. Wij zie u graag op de 17e!

Lees meer op de website

Algemene informatie

woensdag 17 juli 2019 - 15:30
Locatie: 
Archeologisch depot De Vondst
Raadhuisplein 20
6411 HK Heerlen
Nederland
Contactpersoon: 
Donna Dieperink
Google Maps image