Limburg
Natuur in de Buurt
Op
zaterdag25jan202010:00

Actieve Ledendag 2020

Natuur in de buurt

IVN Limburg ondersteunt afdelingen en helpt waar mogelijk met het uitwisselen van kennis en ervaring. Een keer per 2 jaar wordt er een provinciale dag voor actieve leden georganiseerd. Deze dag is altijd gekoppeld aan een actueel thema. Daarnaast krijgen afdelingen de mogelijkheid om binnen het middagprogramma d.m.v. workshops hun pareltjes aan te bieden. 

De eerstvolgende actieve ledendag in op zaterdag 25 januari 2020 in de Stadbroekermolen te Sittard .
Het thema is Natuur in de Buurt

Aan de concrete invulling wordt nog gewerkt.

Inhoudelijk kan binnen dit thema worden aangesloten bij onderwerpen als biodiversiteit, care for trees; bos en bosbodem; voedselbos; tiny forest; klimaat; meer bomen in stad en dorp; bosbaden; water; compensatie en vermindering van onze CO2-voetafdruk.
Het thema sluit ook goed aan bij internationale initiatieven als De Sustainable Development Goals, specifiek SDG 15 (Werelddoel 15: herstel ecosystemen en behoud biodiversiteit) en buurtinitiatieven, zoals de uitreiking van de ‘groene heldenprijzen’

natuur in de buurt

Op deze pagina komt een aanmeldformulier.

Elke afdeling heeft wel voorbeelden van activiteiten die het waard zijn om te delen met anderen. Vaak realiseren ze zich dat niet.  Het middagprogramma van de actieve ledendag is gereserveerd voor pareltjes van afdelingen. Als u een voorbeeld heeft van een activiteit die u wil presenteren kunt u contact opnemen met de secretaresse van IVN District Limburg Marianne Bonten; mariannebonten@gmail.com.

Meer informatie over het thema vindt U op de site van het planbureau voor de leefomgeving:
https://www.pbl.nl/onderwerpen/natuur-landschap-en-biodiversiteit/publicaties 

Algemene informatie

zaterdag 25 januari 2020 - 10:00
Locatie: 
Stadsbroeker molen
Jacqueline Roufsweg 1
6136VG Sittard
Nederland
Google Maps image