Regionieuws IVN Groningen | december 2017

Nieuwjaarswens 2018 IVNDeze regionale nieuwsbrief is voor en door IVN (bestuurs)leden in de provincie Groningen met meer specifiek nieuws vanuit de provincie en het afdelingswerk. Heb je onderwerpen of vragen die je graag met andere afdelingen in de provincie wilt delen, stuur je kopij dan vóór 15 januari naar j.boekhout@ivn.nl

Agenda 2018 IVN Groningen

Dinsdag 13 maart 2018 Regio-overleg Groningen - 19.30 - 22.00 uur
Vrijdag 7 september 2018 Gronings Groen
Zaterdag 6 oktober 2018 Landelijke Ledendag
Dinsdag 30 oktober 2018 Regio-overleg Groningen - 18.00 - 20.30 uur
Zaterdag 17 november 2018 Scharrelkidsdag

Landelijke Raad

Zaterdag 10 maart 2018
Zaterdag 2 juni 2018
Zaterdag 13 oktober 2018 (in optie)
Zaterdag 15 december 2018

Promotie activiteiten via andere organisaties 

We krijgen steeds vaker de vraag van andere organisaties of IVN-activiteiten ook via hun websites gedeeld kunnen worden. Denk hierbij aan de sites van ROEG, de Natuur- en Milieufederatie en Bezoek het Noorden. Een goede ontwikkeling, want zo kunnen we eenvoudig meer bekendheid geven aan wat IVN allemaal doet. Wil je een activiteit liever niet op deze manier delen? Neem dan contact op met Jolanda Boekhout of Marit Stokkentreeff.

Interview Oog-tv 

Oog-tv interviewde Lammert Tiesinga over het onderzoek van de Werkgroep Stadsecologie van IVN Groningen-Haren naar het broedsucces van eenden in diverse parken in de stad Groningen. De IVN-Werkgroep verrichte de telling met een groot aantal vrijwilligers. De belangrijkste conclusie is dat de overlevingskans van eendenkuikens in de onderzochte Groninger Stadsplantsoenen gering is. Een manier om de overlevingskans te vergroten is het aanbrengen van meer waterplanten en groen rondom de vijvers.  

Interview Oogtv IVN Groningen-Haren

Snertwandeling Grootegast 

Een frisse neus, een heerlijke wandeling, na afloop snert: dat klinkt toch niet gek? Op donderdag 28 december organiseert IVN Grootegast e.o. een snertwandeling over in Opende. De middag begint om 13.30 uur met een kop koffie of thee bij de Hof van Arcadia. Hierna volgt een wandeling met een IVN-gids die vertelt over wat er in de winter nog allemaal te zien is. De wandeling, waarbij je onderweg verhalenvertellers kunt tegenkomen, duurt tot 16.30 uur. En daarna is het tijd voor snert! Meld je voor 25 december aan.

Op zoek naar bloeiende planten 

Ook in de laatste dagen van het jaar bloeien buiten nog wilde planten. Zoek je mee? Op vrijdag 29 december organiseert IVN Leek Nietap een heerlijke eindejaarswandeling. Een gezonde en ontspannende anderhalf tot twee uur durende wandeling, waarbij je op zoek gaat naar planten die ook in deze tijd van het jaar nog bloeien. De start is om 13.30 uur voor het InformatieCentrum Nienoord. Opgave vooraf is niet nodig.  

Texel Big Day 

Op 12 mei 2018 organiseren Nationaal Park Duinen van Texel, Vogelinformatiecentrum Texel en partners voor het tweede jaar de Texel Big Day. Teams van vogelaars en natuurliefhebbers proberen lopend of fietsend in 24 uur zoveel mogelijk vogelsoorten te zien. Een spannend event midden in de prachtige natuur van het eiland Texel. Het goede doel dit jaar: de huiszwaluw. Ga voor aanmelding en meer informatie naar www.texelbigday.nl. Het zou natuurlijk leuk zijn als er IVN teams meedoen, maar je kunt je ook zonder eigen team aanmelden. 

Texel Big Day

Hoe groener, hoe beter 

Op 21 maart 2018 zijn de gemeenteraadsverkiezingen. Wil jij ook meer aandacht voor groen in gemeentelijk beleid? Doe dan mee met de campagne ‘Hoe groener hoe beter’ en organiseer een activiteit op 17 maart. Tijdens deze zaterdag voor de verkiezingen benadrukken we het belang van groen door het organiseren van diverse groene activiteiten. Denk aan een kinderactiviteit op een groene speelplek of een ‘tegel eruit, groen erin’ actie. Er worden materialen ontwikkeld die je hierbij kunnen helpen. Zodra deze beschikbaar zijn, kun je ze downloaden via www.ivn.nl/operatie-steenbreek. Voor vragen kun je terecht bij Linda IJmker

Kinderactiviteit kerstvakantie 

Zaterdagmiddag 6 januari organiseert IVN Grootegast e.o. een gezellige middag in de natuur voor kinderen van 8-12 jaar. In het Curringherveld in Kornhorn kunnen kinderen allemaal opdrachten doen. Zo zullen ze ontdekken dat er ook in de winter in de natuur nog genoeg te beleven valt. De activiteit is van 13:30 tot half 15:30 en start bij de Curringherschuur. Een vriendje of vriendinnetje mag zeker mee. Graag opgeven via hwoltjer@home.nl of tel. 0594-613253.