Groningen
IVN
donderdag29okt2020

Projecten Toukomst beoordeeld

Met elkaar werken aan beter wonen, leven en werken in Groningen. Daarover gaat Toukomst, een project van Nationaal Programma Groningen. Aan het begin van dit jaar zijn alle Groningers opgeroepen om hiervoor grote, vernieuwende, creatieve en slimme ideeën te bedenken. Uiteindelijk zijn hier 59 toukomstprojecten uit voortgekomen. Tot 4 oktober konden bewoners deze projecten beoordelen met een score van 1 tot 5. De totaalscores zijn nu bekend. 

Bij twee van deze projecten is IVN Groningen actief betrokken en die scoorden als volgt: 

13 - Een kansrijke generatie - score: 4.2 

Een onvergetelijke basisschooltijd, dat gunnen wij ieder kind! Met een verrijkt lesprogramma, verzorgd door bewoners en professionals, op het gebied van natuur, voeding, leefstijl, techniek, welzijn, sport, cultuur en werk. Zo zorgen we samen voor waardevolle lessen die ieder kind een leven lang bijblijven. Meer info: een kansrijke generatie  

29 - Groene longen - score: 4.4

Meer bomen en bossen. Dat is goed voor de toekomst van Groningen, want bomen dragen bij aan geluk, welzijn, gezondheid, klimaat, biodiversiteit, landschap en cultuurhistorie. Daarom willen we minstens twee miljoen bomen planten, samen met bewoners, beheerders en gemeenten. Wij gaan voor een groene omgeving, doe mee! Stem: groene longen

Bij een ingediend project is IVN Westerwolde - Oldambt betrokken: 

22 - Van Aa naar Zee - score: 3.6

In het grootste natuurgebied van Nederland ontbreekt een cruciale schakel: de natuurlijke overgang tussen zoet en zout. Van Aa naar Zee herstelt dit op de beste plek: waar de Westerwoldse Aa in de Dollard uitmondt. Dit biedt kansen voor natuur en landbouw. Een project met internationale allure.

Het Toukomstpanel, met daarin 20 Groningers, gaat een advies maken voor het bestuur van Nationaal Programma Groningen over welke Toukomstprojecten het beste uitgevoerd kunnen worden en hoe de 100 miljoen euro het beste besteed kan worden. Het advies is naar verwachting eind januari 2021 klaar. We duimen dat we onze projecten uit mogen gaan voeren!