Groningen
Kind & Natuur
dinsdag17nov2020

Maak als school kans op een Tuiny Forest

Scholen in de hele provincie Groningen maken kans op een gratis Tuiny Forest. Deze verloting maakt onderdeel uit van ‘Vergroen Heel Groningen’, een van de projecten van Klimaatadaptatie Groningen. Aanmelden kan nog tot en met aanstaande zondag (22 november). 

In de maanden november, december & januari 2021 organiseert Klimaatadaptatie Groningen de actie: Vergroen Heel Groningen en komen ze letterlijk de vergroening in de provincie brengen. Per gemeente worden er onder inwoners, ondernemers, scholen en zorginstellingen een tuiny forest, geveltuin, regenton en nog vele andere vergroenoplossingen verloot.

Tuiny Forest 

Met een Tuiny Forest voeg je kleur, geur en leven toe aan in dit geval de schooltuin. Het is een inheems bos op tuinformaat. Met het pakket vol gifvrij gekweekte planten van eigen bodem leg je binnen een halve dag een inheems microbos van 6m2 aan vol bomen, struiken en kruiden. Goed tegen hittestress en verdroging, goed voor vlinders, vogels én...goed voor de kinderen!

Meedoen en winnen?

Ga naar de Vergroen Heel Groningen pagina en laat via het formulier weten dat je als school kans wil maken op een Tuiny Forest. Aanmelden kan tot en met zondag 22 november, 23.59 uur. 

Over Klimaatadaptatie Groningen

Met Klimaatadaptatie Groningen wordt een beweging in gang gezet. Doel is bewustwording scheppen rondom klimaatadaptatie, besef creëren dat aanpassing nodig is en vervolgens jongeren, inwoners, (kennis)instellingen, bedrijven, gemeenten en provincies stimuleren om deze overtuiging in de praktijk te brengen door actief klimaatadaptief te handelen.