Groningen
Overig
maandag04jan2021

Klimaatadaptatie Groningen

Op vrijdag 22 januari organiseert Youth for Climate Adaptation Groningen een gratis online interactieve en internationale conferentie over klimaatadaptatie. Georganiseerd door jongeren voor jongeren, met veel internationale sprekers en inspirerende workshops. 

Registreren kan via klimaatadaptatiegroningen.nl

Klimaatadaptatieweek 

De conferentie is onderdeel van de Klimaatadaptatieweek Groningen die van 19 t/m 25 januari plaatsvindt. Een week vol activiteiten voor jong en oud. Het programma tijdens de Klimaatadaptatieweek zit boordevol leuke, vernieuwende en inspirerende elementen. Van conferenties, verdiepende lezingen en tentoonstellingen, tot aan kidsactiviteiten, films en vergroeningsacties.

Bewustwording en aanzetten tot actie 

Klimaatadaptatie Groningen zet een klimaatadaptieve beweging in gang. Concreet houdt dit in dat ze bewustwording scheppen rondom klimaatadaptatie, besef creëren dat aanpassing nodig is en vervolgens jongeren, inwoners, (kennis)instellingen, bedrijven, gemeenten en provincies stimuleren om deze overtuiging in de praktijk te brengen door actief klimaatadaptief te handelen.