Groningen
Kind & Natuur
woensdag28okt2020

Groen schoolplein met educatie Brederoschool

Op 19 oktober opende wethouder Glimina Chakor (GroenLinks) het nieuwe klimaatadaptieve schoolplein van de Brederoschool in Groningen. Dit schoolplein laat zien wat je met kleine ingrepen al kunt doen om ervoor te zorgen dat leerlingen minder last hebben van hitte, droogte en wateroverlast. Het plein is daarnaast een uitbreiding van het bestaande buitenlokaal voor natuureducatie. 

Educatieve opdrachten 

De Brederoschool was zelf al goed op weg met het vergroenen van hun omgeving en had veel ideeën. Op verzoek van de school ontwikkelde IVN educatieve opdrachten die aansluiten bij het nieuwe schoolplein. Zo maakten we opdrachtborden over egels, vogels, de composthoop en regenwater.

Collage Brederoschool

Buitenkalender 

Agnes Bakker van IVN overhandigde ook nog de IVN Buitenkalender aan de wethouder en aan de directeur van de school. Hierop kunnen leerkrachten in een oogopslag zien welke buitenactiviteiten er elke maand in de omgeving van een school gedaan kunnen worden. We hebben nog een voorraadje van deze kalenders over, dus ben je leerkracht, hebben jullie een groen schoolplein en wil je ook zo'n kalender hebben? Vul dan dit formulier in. De voorraad is beperkt, dus op = op. 

Hulp bij maken of gebruiken groen schoolplein? 

IVN levert maatwerk voor groene schoolpleinen. We kunnen vanaf het begin af aan meedenken over de inrichting met het oog op natuureducatie, maar we kunnen ook, zoals hier in Groningen, aansluiten bij bestaande plannen. Meer weten over groene schoopleinen in een van de drie noordelijke provincies? Neem contact op met Agnes Bakker

Meer zien? 

Benieuwd naar hoe dit plein is geworden? Kijk dan op zondag 13 december naar het programma Green Make Over!