Cittaslow Westerwolde

Wegens de Coronamaatregelen kunnen de workshops Cittaslow helaas niet doorgaan. 

Cittaslow koppelt overheid en inwoners die gezamenlijke ervaringen willen delen ten aanzien van de kernwaarden: maatschappelijke betrokkenheid, gastvrijheid, streekproducten, landschap, cultuur en duurzaamheid/innovatie. Om ook de jongste inwoners bij Cittaslow te betrekken is, in samenwerking met IVN , een educatieproject ontwikkeld, waarbij lokale partners (cultuurambtenaren, kunstenaars en Cittaslowsupporters) zijn betrokken. 

Dit jaar bestaat het educatieprogramma Cittaslow uit twee workshops en een afsluitende tentoonstelling. De tentoonstelling zal tijdens het schildersfestival Montmartre Sellingen plaatsvinden op 11 juli 2020. Hier worden de kunstwerken die gemaakt zijn door de kinderen tijdens de workshops van Stefan de Keijser gepresenteerd. Ook zal de workshop tradities worden getoond. 

Op deze pagina een overzicht aan Cittaslow workshops 2020, beschikbaar voor basisscholen in de gemeenten Westerwolde. 
Aanmelding kan t/m 26 april a.s. 
Meld je aan!


Groep 1 t/m 2

Tradities; een verhaal van ridders, ezels en Westerwolde

Een workshop rondom streekverhalen, plaatselijke rituelen en gebruiken.. Wat kun je nu nog terugvinden van deze zaken in de omgeving? En welke tradities spelen in het leven van de kinderen anno nu, die over 100 jaar misschien niet meer bestaan?

Deze workshop is ontwikkeld en wordt gegegeven door Cittaslow Supporter Wilt Meendering.

  • Voor: groep 1 - 2
  • Locatie: op school

 

Groep 5 t/m 8

Er zwerft afval in mijn kunstwerk  

Een blikje, dopje papiertje, snoepwikkel, ijslollystokje of flesje. Al deze dingen noemen we zwerfafval als ze in de natuur of op straat belanden. Zwerfafval is afval dat door het landschap zwerft, maar kune jer ook een landschap van maken? Welke reis denk je dat het maakt en waar komt het uiteindeijk terecht?  De leerlingen maken grote schilderijen waarbij ze afval (kosteloos materiaal) een andere toepassing geven. De reis die het afval maakt is het uitgangspunt voor de landschappen die ze gaan maken. 

  • Voor: groep 5 - 8
  • Locatie: op school
  • Duur: 2,5 uur (en 30 minuten voorbereidende activiteit in de klas)