Gelderland
Natuur in de Buurt
donderdag03jun2021

Win € 100.000 euro om je dorp of stad groener te maken

Wil jij een urban jungle aanleggen in je wijk? Of een hittevrij bedrijventerrein realiseren? Dit is je kans, want vanaf 1 juni kan iedereen meedoen met de Challenge Groene Icoonprojecten van provincie Gelderland. Dien je ontwerp voor een groene stad of dorp in! De 9 beste ontwerpen krijgen € 100.000 om hun droomplannen werkelijkheid te maken.

Gedeputeerde Peter Kerris: 'We hebben meer groen en minder steen nodig in onze dorpen en steden. We dagen mensen uit hun woonomgeving groener te maken. Een groene stad of dorp draagt bij aan de biodiversiteit én is beter voorbereid op het veranderende klimaat met hete zomers en natte winters.'

Groene steden en dorpen

Het gaat niet goed met de natuur in Nederland; de biodiversiteit holt achteruit. We moeten ons beter voorbereiden op de gevolgen van klimaatverandering. Droogte, hitte en hevige regenval komen steeds vaker voor. Met de Challenge Groene Icoonprojecten daagt provincie Gelderland gemeenten, ondernemers en inwoners uit om de leefomgeving groen en klimaatslim te maken.

Lees meer op de website van provincie Gelderland.

Headerfoto: Thomas Klomp