Gelderland
Biodiversiteit
dinsdag20jul2021

Staatsliedenbuurt in Apeldoorn is een natuurlijke speeltuin rijker

Vorige week is de nieuwe speeltuin aan de Talmastraat in Apeldoorn eindelijk geopend! Kinderen keken al een paar weken naar dit moment. Toen Dave Ensberg (Directeur Jantje Beton) en Wim Willems (wethouder Apeldoorn) het lint doorknipten riep een klein jongetje: “Ja… kom dan!” tegen zijn vriendjes en al gauw stroomde de hele speeltuin vol met kinderen en volwassenen uit de buurt. Het gratis ijs was zeer in trek en aan de spellen georganiseerd door Accres werd actief meegedaan, maar bovenal werd de speeltuin optimaal benut en uitgeprobeerd.
 

Gezonde BuurtenDave Ensberg (Directeur Jantje Beton) en Wim Willems (wethouder Apeldoorn) knippen samen met kinderen het lintje door.


Een mooi resultaat van het project ‘De Gezonde Staatsliedenbuurt’ Apeldoorn: de natuurvriendelijke oever, de mooie speeltuin met veel gras, speelaanleidingen en speeltoestellen, de hondenuitlaatplek, het oversteekplateau en het basket- en voetbalveld met asfalt! Ook zijn er de afgelopen maanden diverse activiteiten georganiseerd en maken we ook de komende periode veel verschillende activiteiten mogelijk; zoals de wekelijkse sport en spel door Cios studenten o.l.v. Accres, 40 (!) natuurlessen op 2 basisscholen in de buurt en de follow-up van de guerrilla gardening.

De Gezonde Staatsliedenbuurt is een initiatief van Jantje Beton, IVN Natuureducatie, gemeente Apeldoorn, Accres en Stimenz. Hier lees je meer over dit project.

Foto's: Maarten Sprangh