Gelderland
IVN
woensdag11mrt2020

Recreatieondernemers uit Oldebroek en Elburg gaan gasten vertellen over mooiste plekjes op de Veluwe

Dinsdagmiddag 10 maart kwamen twintig recreatie- en horecaondernemers uit gemeenten Oldebroek en Elburg bij elkaar voor de eerste bijeenkomst van het IVN Gastheer van het Landschap-programma. Tijdens het programma leren de ondernemers alles over de ontstaansgeschiedenis, flora en fauna en recreatieve mogelijkheden van Noord Veluwe. Zo beschikken de ondernemers straks over de kennis en vaardigheden om hun gasten te wijzen op de mooiste plekjes in de omgeving. Wethouder Klein gaf de aftrap van het programma: ‘We willen vanuit de gemeente meer samenwerken met recreatieondernemers, zodat we elkaar weten te vinden en elkaar kunnen helpen om dit gebied nóg aantrekkelijker te maken voor onze bezoekers.’

Kennis draagt bij aan beleving 

Na de aftrap door wethouder Klein werden de ondernemers tijdens deze eerste bijeenkomst meegenomen in de ontstaansgeschiedenis van de Veluwe. Ook gingen ze op excursie naar de stuifzanden bij Doornspijk.

Elburg

Dit zijn ze: onze 20 Gastheren en -vrouwen in spé.


Netwerk van recreatieondernemers

Het programma IVN Gastheer van het Landschap in Oldebroek en Elburg, wat mede mogelijk gemaakt wordt door provincie Gelderland en gemeenten Oldebroek en Elburg, draait om het beter leren kennen van het gebied, maar ook om het vormen van een netwerk van recreatieondernemers op de Veluwe. Vanuit dit netwerk kunnen de ondernemers samen natuurarrangementen en -excursies ontwikkelen, zodat zij bijdragen aan een unieke beleving van het Veluwse landschap. Op de Veluwe werden in gemeenten Apeldoorn, Epe, Hattem, Heerde en Ede eerder al 130 ondernemers opgeleid tot IVN Gastheer van het Landschap.