Gelderland
Recreatie
woensdag05apr2017

Ondernemers uit Bronckhorst ontvangen certificaat IVN ‘Gastheer van het Landschap’

Maandag 27 maart ontvingen 18 horeca- en recreatieondernemers uit de gemeente Bronckhorst het IVN Gastheer van het Landschap certificaat uit handen van wethouder Paul Seesing. In het programma, georganiseerd door IVN Gelderland, leerden de ondernemers in vier bijeenkomsten over de natuurwaarden, cultuur- en landschapshistorie en toerisme van de omgeving Bronckhorst. Met de cursus leren de deelnemers niet alleen het gebied maar ook elkaar beter kennen om zo samen het gebied te promoten.

Trots

Een enthousiaste wethouder Seesing overhandigde de certificaten aan de deelnemers. Hij benadrukte hoe belangrijk de verbinding tussen de ondernemers is voor het gebied om zo samen het gebied nog beter op de kaart te krijgen. Bij de titel IVN Gastheer van het Landschap hoort ook het gevelbordje. Het programma slaat aan bij de ondernemers: “De verbindingen zijn en worden nog steeds gelegd. Ik ben trots op mijn certificaat”.

IVN Gastheer van het Landschap

Het programma is georganiseerd door IVN Gelderland en vindt ook plaats in het najaar van 2017. In het najaar worden ook de TIP en VVV medewerkers van de gemeente Bronckhorst getraind. Het traject wordt mede mogelijk gemaakt door Provincie Gelderland, gemeente Bronckhorst en Stichting Achterhoek Toerisme.