Gelderland
Kind & Natuur
woensdag19okt2016

Mentorentraining Van Luchtkasteel tot Dassenburcht

Met het lesprogramma Van Luchtkasteel tot Dassenburcht biedt IVN kinderen een onvergetelijke en leerzame ervaring op een landgoed bij hen in de buurt. Wij hopen in de komende jaren veel nieuwe landgoederen en scholen te mogen verwelkomen. Om zo in heel Nederland nog meer kinderen kennis te laten maken met de bijzondere natuur en cultuur van landgoederen bij hen in de buurt.

Enthousiaste VLtD'ers gezocht!

Tijdens de Landgoeddag, op 30 maart op landgoed Hackfort in Vorden, is besproken hoe we deze toekomstige deelnemers op weg kunnen helpen. Het idee om ervaren mentoren in te zetten, werd enthousiast ontvangen. Deze mentoren kunnen – na een korte training – geïnteresseerde landgoederen, scholen of vrijwilligers helpen met het opstarten van het programma op een nieuwe locatie. De gevraagde tijdinvestering voor het mentorschap schatten we op zo’n 4 uur per traject/opstartend landgoed. We hebben de ambitie dat iedere mentor in het eerste jaar twee landgoederen begeleidt.

16 november: mentortraining

Wij zijn op zoek naar ervaren VLtD-vrijwilligers die het leuk vinden om hun ervaringen en enthousiasme met nieuwe VLtD’ers te delen, en hen op weg te helpen. Om deze mentoren te ondersteunen biedt IVN Gelderland op 16 november een training van één dagdeel aan. In deze training krijgt u praktische tips en materialen voor het begeleiden van nieuwe deelnemers, en tips om nieuwe vrijwilligers en hulpouders te werven. Daarnaast is er ruimte voor uitwisseling en inspiratie, en een impressie van Landgoed Scherpenzeel.

Praktische informatie

Datum:               Woensdag 16 november
Tijd:                     13:30 tot 16:30 uur
Locatie:               Landgoed Scherpenzeel
Kosten:               Deelname aan de mentortraining is gratis. Reiskosten kunt u bij IVN declareren.

Aanmelden     

Wees er snel bij, want we kunnen op 16 november maximaal 10 mentoren opleiden.

Neem voor meer informatie contact op met Evelien Janssen via e.janssen@ivn.nl of 026 - 351 29 27.