Gelderland
IVN
woensdag23jan2019

Leerlingen presenteren oplossingen zwerfafvalprobleem aan wethouder Lingewaard

Een recyclefabriek, een app waarop alle prullenbakken van de gemeente zichtbaar zijn, een zwerfafval-lesmethode en een ‘Holle Bolle Gijs’ in de vorm van een bekende Nederlander: de ideeën van de leerlingen van OBC Bemmel om het probleem rondom zwerfafval tegen te gaan zijn creatief en gevarieerd.

De leerlingen bogen zich de afgelopen maanden over de vraag hoe zwerfafval in de gemeente Lingewaard verminderd kan worden. Dit doen ze in het kader van het IVN Jongeren Adviesbureau project, een initiatief van IVN Natuureducatie en gemeente Lingewaard. Hierbij worden jongeren betrokken bij duurzame vraagstukken in hun eigen leefomgeving. Op woensdag 23 januari deelden de jongeren tijdens een presentatie hun oplossingen met elkaar en met onder meer wethouder Theo Janssen in de Oude Raadzaal in Huissen. Wethouder Janssen is in enthousiast: ‘Het is voor ons ontzettend belangrijk om te zien hoe jongeren over het probleem zwerfafval denken.’

JAB

Docenten en IVN Natuureducatie hielpen de jongeren op weg en leerden hen meer over het probleem rondom zwerfafval. Ze kregen onder meer een gastles van het bedrijf Save Plastics en een workshop presentatievaardigheden. 

Lingewaard schoon

De gemeente Lingewaard houdt zich op veel manieren bezig met het opruimen en voorkomen van zwerfafval. Het rivierjuttersproject is daar één van. Ook basisscholen en middelbare scholen worden actief betrokken bij het vraagstuk, onder andere door het IVN Jongeren Adviesbureau. 

JAB

Over het IVN Jongeren Adviesbureau

Met IVN Gelderland ervaren jongeren hoe leuk, leerzaam, gezond én belangrijk natuur is. Met het IVN Jongeren Adviesbureau betrekt IVN jongeren bij hun eigen leefomgeving en beslissen jongeren mee over hun eigen duurzame toekomst. Want jong geleerd is oud gedaan! Kijk op www.ivn.nl/jongerenadviesbureau voor meer informatie. 

Omroep Lingewaard was bij de eindpresentaties. Bekijk het fotoverslag hier