Gelderland
Landschap
dinsdag05sep2017

Jongeren denken mee over de Veluwe op 1

Succesvolle Kick-off bij RSG Slingerbos in Harderwijk
 

Op 30 augustus ontvingen Technasium leerlingen in Harderwijk uit handen van Inge Rietberg van de gemeente Harderwijk een opdrachtvraag over de bereikbaarheid van de Veluwe. Daarmee zijn ze de eerste leerlingen die binnen het IVN Jongeren Adviesbureau Veluwe programma gaan bijdragen aan de ‘Veluwe op 1’.

Het Jongeren Adviesbureau is een programma van IVN, instituut voor natuureducatie en duurzaamheid, waarbij middelbare scholieren worden begeleid om op te treden als een adviesbureau dat actuele en lokale praktijkopdrachten uitvoert. De komende twee maanden onderzoeken de leerlingen van RSG Slingerbos, in opdracht van marketingorganisatie Visit Veluwe en gemeente Harderwijk, hoe toeristen beter met het openbaar vervoer vanaf Lelystad Airport naar Harderwijk kunnen komen.

Jonge adviseurs gevraagd

‘In 2025 is de Veluwe de meest gastvrije bestemming van Nederland, waarin een hoge biodiversiteit voor flora en fauna in balans is met een unieke beleving van landschap, erfgoed, dorpen en steden. De vrijetijdseconomie is in 2025 gezond en het aanbod is echt gericht op de vraag van recreant en toerist.’ Dat is de ambitie van diverse Veluwse bedrijven, organisaties, lokale overheden en de provincie Gelderland.

Om concurrerend aantrekkelijk te blijven en om de ambitie De Veluwe op 1 waar te kunnen maken, worden ook de jongeren gevraagd om mee te denken. Zo krijgen de Veluwse jongeren ook een stem, beslissen ze mee over hun eigen toekomst en voelen zich meer verbonden met de Veluwe. Tot en met april 2018 zullen er, naast het RSG Slingerbos, nog 10 andere scholen verspreid over de Veluwe betrokken zijn het IVN Jongeren Adviesbureau. Veluwse bestuurders en organisaties krijgen hiermee diverse verfrissende en creatieve adviezen waarmee ze direct aan de slag kunnen.

Op 25 oktober zullen de leerlingen de adviezen presenteren aan de gemeente Harderwijk en andere betrokkenen.