Gelderland
Recreatie
donderdag08sep2016

IVN Gastherennetwerk Hattem & Heerde

In de regio Hattem & Heerde zijn afgelopen voorjaar 44 recreatieondernemers en vrijwilligers van toeristisch informatiepunten opgeleid tot IVN Gastheer van het Landschap. Gezamenlijk vormen zij het eerste Gelderse netwerk van Gastheren. De eerste opbrengsten van dit netwerk worden inmiddels zichtbaar.

Zo hebben drie gastheren gezamenlijk een culinaire fietsroute ontwikkeld. “De cursus was het duwtje in de rug om samen activiteiten te ontwikkelen. Als we toeristen naar dit gebied willen lokken, moeten we hun verblijf ook aantrekkelijk maken”, aldus Teunis Fredriks  van Tapperij Teun; ondernemer en Gastheer van het Landschap.

Jongeren ontwikkelen fietsroute
Later dit jaar verwerken vier 3e-klassen van het Christelijk College de Noordgouw in Heerde (deelnemer van het IVN Jongeren Adviesbureau) het verhaal van de gebiedsontwikkeling in Hattemerpoort in een fietsroute. Hierbij werken de scholieren samen met het Gastherennetwerk. Ingenieurs- en adviesbureau MWH Global ondersteund deze samenwerking door kennisinbreng. Een prachtig voorbeeld hoe verschillende thema’s en projecten van IVN samenkomen: het betrekken van jongeren, ontwikkelingen in het landschap en duurzame recreatie

Voor meer informatie over het programma IVN Jongeren Adviesbureau, neem contact op met IVN projectleider Stefanie Janssen.

Vervolg
IVN Gastheer van het Landschap Hattem & Heerde loopt nog door tot eind 2019. In 2017 komt het netwerk nog meerdere malen bijeen in ondernemersafari’s, en in 2018 krijgt een nieuwe groep ondernemers de kans om aan te haken.

Neem voor meer informatie over IVN Gastheer van het Landschap contact op met IVN projectleider Saskia van Daalen.