Gelderland
Kind & Natuur
maandag20feb2017

IVN-cursus Natuurouders van start op Landgoed Scherpenzeel

Vind je het leuk om samen met kinderen buiten op onderzoek te gaan en zelf ook te leren over de natuur? Schrijf je dan in voor de IVN-cursus Natuur(groot)ouders, die op 14 maart van start gaat in Scherpenzeel.

Om natuurouder te worden, hoef je geen enorme kennis van de natuur te hebben. Enthousiasme is het belangrijkste. In de Natuuroudercursus leer je meer inzicht te krijgen in de omgang met een groepje kinderen en hoe kinderen leren. Daarnaast doe je basiskennis van de natuur op.

De cursus bestaat uit 6 bijeenkomsten op dinsdagmorgen. De start is op 14 maart 2017 en de afsluiting op 7 november. In het praktijkdeel kijk je mee bij de buitenlessen die in Scherpenzeel of Renswoude worden gegeven aan schoolkinderen. Op 7 maart is er een vrijblijvende informatiebijeenkomst van 9.30 tot 11.00 uur in de Schaapskooi, Vlieterweg 146 in Scherpenzeel. De cursus is gratis.

De cursus wordt georganiseerd binnen het programma van Luchtkasteel tot Dassenburcht, dat op initiatief van Landgoed Scherpenzeel en Landgoed Kasteel Renswoude in samenwerking met IVN is opgezet. Basisscholen in Scherpenzeel en Renswoude doen hier al jaren aan mee. Natuurouders begeleiden kinderen in het voor- en najaar bij buitenlessen.

Aanmelden kan bij Ria van de Bor, tel 0318 573489, r.van.de.bor@ziggo.nl.