Gelderland
Jongeren
vrijdag18dec2020

Gezocht: Gelderse Groene Trainees

Na een succesvolle eerste twee jaar, starten we eind februari 2021 met een nieuwe groep van bijna 200 jongeren en jongvolwassenen die zich in willen zetten voor natuur en milieu. Jongeren van 16-27 jaar kunnen zich vanaf nu opgeven voor 15 groene en duurzame projecten verspreid over het land.

15 groene projecten voor en door trainees

De tien groene partnerorganisaties die hier aan meedoen (IVN Natuureducatie, VBNE, LandschappenNL, Milieudefensie, SoortenNL, Natuurmonumenten, GDO, The Rock Group, FAWAKA Nederland en NIVON / NIVON JONG)  hebben 15 leuke, nuttige leerzame projecten ontwikkeld, waar de jongeren vijf maanden, een dag in de week vrijwillig aan de slag gaan

Tijdens het traineeship krijgen deelnemers tussen de 16 en 27 jaar de ruimte om zich te ontplooien, een netwerk op te bouwen en bij te dragen aan een betere wereld. De jongeren zijn hands-on bezig en eindigen met een concreet resultaat: bijvoorbeeld door het opknappen van een natuurgebied, een campagne opzetten voor het klimaat of het organiseren van een voedselbosfestival Zo dragen ze op een unieke manier bij aan een beter milieu en mooiere natuur.

Verjonging organisatie

Na afronding van het Groen Traineeship ontvangen deelnemers een certificaat en een aanbevelingsbrief. Ook voor ons als groene organisaties is het nuttig. Niet alleen levert het een concreet resultaat op, wij leren van de frisse blik van jongeren en het draagt bij aan de verjonging van de organisatie. Het Groen Traineeship is onderdeel van de Maatschappelijke Diensttijd, het landelijke programma van de rijksoverheid om jongeren te betrekken bij de maatschappij. 

Opdracht: Eén uur natuur op Buitenlesdag

Jaarlijks krijgt een derde van alle kinderen in Gelderland les in de buitenlucht op Buitenlesdag. De laatste jaren is er veel aandacht voor taal, rekenen en bewegen. In 2021 zetten we natuurlessen in de spotlights! Op de Nationale Buitendag zorgen wij voor een uur natuur, waarbij kinderen actief werken aan biodiversiteit in de gebouwde omgeving. Dit doen we samen met onze lokale partners zoals de IVN-schoolgidsen en NME-medewerkers. Als Groene Trainee ga je op deze bijzondere dag buiten lesgeven op een school in Gelderland.

Lees over het Groene Traineeship in Gelderland.
 

Trainee worden?

Ben je zelf jong en wil je meer weten? Bekijk dan alle 15 projecten op www.groentraineeship.nl  Opgeven kan tot 19 februari, maar let op: vol=vol!