Gelderland
IVN
dinsdag24sep2019

Denk mee over het Tiny Forest bij basisschool Ichthus in Apeldoorn

In november gaan we naast het schoolplein van onze basisschool een Tiny Forest planten. Dit is een bos in de stad ter grootte van een tennisbaan. Dit bos wordt een natuurlijke speelplek in de buurt, waar kinderen kunnen spelen en van de natuur kunnen leren.

Buurtbijeenkomst: denk en doe mee!

Hoe moet het Tiny Forest eruit komen te zien? Hoe zorgen we ervoor dat het minibos voor kinderen én de buurt een fijne plek wordt? Vindt u het leuk om mee te helpen het bos te realiseren? Bijvoorbeeld door te helpen met de aanplant of het verzorgen van een gastles? Of hebt u andere ideeën? We horen ze graag op de buurtbijeenkomst op 10 oktober. Namens gemeente Apeldoorn en IVN Natuureducatie nodigen we u van harte uit.

Datum:   10 oktober 2019
Tijd:    19.30 – 21.00 uur. Inloop met koffie en thee vanaf 19.00 uur. 
Locatie: PC Daltonschool Ichthus, Kalmoesstraat 261

Wat is een Tiny Forest?

Een Tiny Forest is een dichtbegroeid, inheems bos ter grootte van ongeveer 200m2. Het is een fijne plek voor vlinders, vogels, bijen, kleine zoogdieren én voor mensen. Kinderen leren in het bijbehorende buitenlokaal over de Nederlandse natuur en buurtbewoners ontmoeten elkaar op een prettige en gezonde plek. We vertellen u er graag meer over op 10 oktober.


Op de hoogte blijven? 

Wilt u op de hoogte blijven over het Tiny Forest of alvast meer weten? Ga naar www.ivn.nl/interesse-tiny-forest-ichthus of neem contact op met Marloes van IVN Natuureducatie via m.beerling@ivn.nl.