Gelderland
IVN
dinsdag06nov2018

23 nieuwe Gastheren en Gastvrouwen in Rijk van Nijmegen

Op 31 oktober rondden 23 recreatie- en horecaondernemers het programma IVN Gastheer van het Landschap in het Rijk van Nijmegen af. De ondernemers kregen een officieel certificaat als kersverse ‘Gastheer of gastvrouw van Rijk van Nijmegen’ uit handen van de wethouders Sylvia Fleuren (Berg en Dal) en Maarten Schoenaker (Heumen). 

Ondernemers ontdekken de natuur

Tijdens vier dagen leerden ondernemers over de natuur, het landschap, de geschiedenis en de cultuur van het Rijk van Nijmegen. De ondernemers (her)ontdekten het gebied met excursies door boswachters en natuurgidsen. Met als doel ze te inspireren om die ervaringen te gaan delen met hun gasten. Het zijn namelijk de mooie verhalen, weetjes en aanraders van een gastheer/gastvrouw die zorgen voor een unieke beleving die de gast nog lang bij blijft. 

Ondernemend Rijk van Nijmegen 

De 23 nieuwe gastheren/gastvrouwen zijn ondernemers die de regio Rijk van Nijmegen nog beter op de kaart willen zetten. Het zijn o.a. ondernemers met een B&B, restaurant, (mini)camping, hippisch centrum, centrum voor spiritualiteit of buitenkunst, kunst activiteiten, groepsaccommodatie, imkerij, hotel, agrarisch museum of een boekhandel. 

Over Gastheer van het Landschap

Recreanten laten de aanwezigheid van natuur in de omgeving steeds vaker meewegen in de keuze voor hun verblijf. Tegenwoordig is er over gebieden steeds meer informatie beschikbaar door apps, routes en kaartjes. Maar het zijn juist de authentieke en unieke verhalen van mensen, de verborgen weetjes en de originele tips die zorgen dat de gast de natuur en het landschap echt beleeft. Met het programma Gastheer van het Landschap biedt IVN ondernemers de kans om in te spelen op de behoefte van de gast, mee te bouwen aan het imago van een gebied en te zorgen voor het belang van een mooi landschap voor toeristen en mensen uit de omgeving.

Gastheer van het Landschap Rijk van Nijmegen wordt mede mogelijk gemaakt door Provincie Gelderland, gemeente Nijmegen, gemeente Heumen en gemeente Berg en Dal.  

Zie voor meer informatie: www.gastheervanhetlandschap.nl.