Gelderland
IVN
Op
maandag10sep201817:45

Workshop Natuur & Recreatie

Let op! De workshop van 7 mei is verplaatst naar 10 september!

Op 10 september organiseert IVN Gelderland de workshop Natuur & Recreatie. Je bent vanaf 17.45 uur van harte welkom op het kantoor van IVN Gelderland, Jansbuitensingel 14 te Arnhem, waar vanaf 18.00 uur de soep met broodjes klaar staan.

Het thema van de workshop is ‘Versterken van de samenwerking met de recreatiesector’. Tijdens de workshop in augustus 2017 is een beeld geschetst van de recreatiesector. Nu focussen we op de samenwerking en wat je daar als IVN-afdeling voor nodig hebt. We starten met een kennismaking met Leisure leefstijlen door Mette Sijtsma. Binnen de recreatiesector is een grote variatie aan toeristen en recreanten. Welke groepen gasten kun je onderscheiden? En op welke gasten ga je je richten met welke producten?

En vervolgens gaan we de wensen van en de kansen voor de afdelingen in beeld brengen: wat heb je nodig om aan de slag te gaan en welke afdeling heeft wat te bieden?

IVN Apeldoorn werkt al enige tijd samen met een recreatieondernemer. Hans Hogenbirk is aanwezig en deelt de ervaringen met ons.
 

17.45 uur           Inloop

18.00 – 18.30 uur

Eenvoudige maaltijd van soep met broodjes (geef je dieet-wensen door!)
18.30 – 19.00 uur

Welkom en inleiding:

  • Korte terugblik op de workshop van augustus 2017
  • Stand van zaken cursussen Gastheren van het Landschap in Gelderland

19.00 – 19.45 uur

Door Mette Sijtsma: Introductie leefstijlen: op wie richt je je?

Binnen de recreatiesector is een grote variatie aan toeristen en recreanten. Op welke gasten ga je je als  recreatieondernemer richten en waarmee kun je je onderscheiden? Door de gasten onder te verdelen in verschillende leefstijlen, breng je de gasten in kaart en kun je keuzes maken om die gast een unieke belevening te bieden. In deze inleiding maak je kennis met de diverse leefstijlen en de producten bij elke leefstijl hoort. 

19.45 - 20.00 uur

pauze

20.00 – 21.00 uur   

 

Hoe kun je samenwerken met de recreatiesector en wat heb je nodig?

Door Hans Hogenbirk: We gaan aan de slag met de wensen en kansen van de afdelingen. Wat wil je afdeling de recreatiesector bieden en welke maatregelen moet je dan in de afdeling nemen? We inventariseren de ervaringen van de afdelingen.  Hoe kun je gebruik maken van de ervaringen van andere afdelingen? Wat heb je verder nodig?

Meld je aan door een e-mail te sturen naar i.suijkerbuijk@ivn.nl

Algemene informatie

maandag 10 september 2018 - 17:45
Locatie: 
Kantoor IVN Gelderland
Jansbuitensingel 14
6811 AB Arnhem
Nederland
Google Maps image