Gelderland
Recreatie
Vanaf
dinsdag13apr202109:00

Programma IVN Gastheer van het Landschap Ermelo 2021

Natuur en landschap spelen een steeds belangrijkere rol bij het kiezen van een vakantiebestemming. Als recreatie- of horecaondernemer kun je daar de vruchten van plukken. Een ondernemer die de bijzondere (natuurlijke) waarden van zijn eigen gebied goed kent en weet uit te dragen, is een interessante gastheer. Kun jij je gasten vertellen wat er allemaal in jouw gebied te zien en te doen is? Word Gastheer van het Landschap van Ermelo en verrijk  verblijf van je gasten!

Meld je aan!

In het voorjaar 2021 start ‘Gastheer van het Landschap’ in Ermelo op initiatief van IVN Gelderland, de gemeente Ermelo, VVV Ermelo Buitenleven en de Vereniging Ermelose Recreatie Ondernemers (VERON). De provincie Gelderland en de gemeente Ermelo ondersteunen Gastheer van Landschap met een cofinanciering. Ben jij horeca-, recreatie-, of agrarisch ondernemer/medewerker in deze regio en wil je meer weten over de prachtige omgeving waarin jij gastheer bent? Doe dan mee en meld je aan voor het programma!

In 5 bijeenkomsten krijg je specifieke gebiedsinformatie en leer je meer over bijvoorbeeld de ontstaansgeschiedenis van het landschap in Ermelo, de landschapstypen, kenmerkende flora en fauna en observatietips, cultuurhistorische waarden, recreatieve mogelijkheden en de bijzondere parels van het gebied. Ook gaan we in op de verschillende soorten recreanten en toeristen die ons gebied bezoeken, en welke activiteiten je voor hen kunt organiseren om het landschap nog beter te beleven. Na de 4 bijeenkomsten is er nog een terugkomdag.

Door mee te doen aan het programma Gastheer van het Landschap, bouw je samen met andere recreatieondernemers aan een duurzaam recreatienetwerk dat gezamenlijk de kwaliteiten van het gebied uitdraagt. In samenwerking werk je aan activiteiten en natuurbelevingsconcepten waarmee je je gasten enthousiasmeert voor natuur, hen een optimale beleving kunt bieden en waarmee je jouw streek op de kaart zet als aantrekkelijke en kwalitatieve bestemming. Een extra service, wat jouw bedrijf én het gebied aantrekkelijker maakt. Je zult tijdens de cursusdagen verrast worden door de bijzonderheden van je eigen omgeving!

Volledig Coronaproof

Uiteraard is de cursus coronaproof en worden de bijeenkomsten aangepast aan de dan heersende maatregelen. Waar kan, zijn de bijeenkomsten fysiek in een ruime en goed geventileerde ruimte. Als nodig, worden de theoriegedeelten online gegeven, aangevuld met buitenexcursies in kleine groepjes. We communiceren hier ca. 2 weken voorafgaand aan de cursusdata over.

Data

Het programma bestaat uit 5 bijeenkomsten in totaal, waarvan 3 dagdelen theorie, 1 dagexcursie en 1 terugkomdag. Na het volbrengen van de cursus mag je je als ondernemer profileren als IVN Gastheer van het Landschap met certificaat en gevelbordje.

Bijeenkomst 1

Dinsdag 13 april 2021

09.00 – 12.00 uur

Bijeenkomst 2

Dinsdag  18 mei 2021

09.00 – 12.00 uur

Bijeenkomst 3

Dinsdag  15 juni 2021

09.00 – 12.00 uur

Bijeenkomst 4

Dinsdag  14 september 2021

10.00 – 16.00 uur

(veldexcursie)   (incl. lunch)
Terugkomdag Nader te bepalen, najaar dagdeel

Meld je aan!
 

Locatie

We willen elke bijeenkomst bij een deelnemende ondernemer organiseren. Heb je een geschikte locatie ter beschikking voor één van de bijeenkomsten? Geef het aan op het inschrijfformulier of laat het ons weten via mailadres m.koedoot@ivn.nl.

Terugkomdag

In het najaar van 2021 is de terugkomdag, waarin je als opgeleide gastheren en gastvrouwen elkaar opnieuw ontmoet, actief aan de slag gaat met het maken van arrangementen en eventueel nadere samenwerkingsafspraken maakt. De specifieke datum van de terugkomdag wordt tijdens het programma in overleg met de deelnemers gepland.

Voor wie?

De cursus is geschikt voor alle horeca-, recreatie-, of agro toeristische ondernemers en medewerkers in de gemeente Ermelo zoals hotels, (mini)campings, bed en breakfasts, restaurants, theetuinen, vakantieparken, fietsverhuurders etc. Deelname is mogelijk door één of twee personen per bedrijf, afhankelijk van het aantal aanmeldingen.

Kosten en aanmelden

Dankzij een bijdrage van de provincie Gelderland en de gemeente Ermelo, kost deelname aan het programma slechts € 150,- per persoon. Dit is inclusief het lesmateriaal, 4 cursusdagen, diverse gastsprekers en excursieleiders, de veldexcursie (incl. lunch en vervoer), de afsluiting van de cursus met certificaat en een gevelbordje en de terugkomdag. Er kunnen maximaal 25 personen deelnemen aan de cursus. Dus meld je snel aan!

Meld je aan!

Veluwse samenwerking

Gemeente Ermelo is alweer 9de  Veluwse gemeente die start met het programma IVN Gastheer van het Landschap op de Veluwe. Gemeenten Hattem, Heerde, Apeldoorn, Ede, Putten, Epe, Oldebroek en Elburg hebben al netwerken van gastheren verschillende activiteiten en arrangementen ontwikkeld die bijdragen aan de optimale Veluwebeleving!                                              

Meer informatie

Ben je geïnteresseerd in de cursus IVN Gastheer van het Landschap en wil je meer informatie? Neem dan contact op met projectleider Mirjam Koedoot, via  m.koedoot@ivn.nl of 026-3512927. Neem ook eens een kijkje op www.gastheervanhetlandschap.nl.

Beeld: S. Kiezebrink.

 

 

Algemene informatie

dinsdag 13 april 2021 - 09:00