Gelderland
Recreatie
Vanaf
dinsdag10mrt202013:00

IVN Gastheer van het Landschap in Oldebroek en Elburg voorjaar 2020

Natuur en landschap spelen een steeds belangrijkere rol bij het kiezen van een vakantiebestemming. Als recreatie- of horecaondernemer kun je daar de vruchten van plukken. Een ondernemer die de bijzondere (natuurlijke) waarden van zijn eigen gebied goed kent en weet uit te dragen, is een interessante gastheer. Kun jij je gasten vertellen wat er allemaal in jouw gebied te zien en te doen is? Word Gastheer van het Landschap van Oldebroek en Elburg en verrijk het verblijf van je gasten!

In het voorjaar 2020 start het programma ‘IVN Gastheer van het Landschap’ in Oldebroek en Elburg, op initiatief van de gemeente Oldebroek en gemeente Elburg , TPO (Toeristisch Platform Oldebroek) en VVV Elburg. Het programma wordt uitgevoerd door IVN Gelderland. Ben jij horeca-, recreatie-, of agrarisch ondernemer in deze regio en wil je meer weten over de prachtige omgeving waarin jij gastheer bent? Doe dan mee en meld je aan voor het programma!

In 4 bijeenkomsten krijg je specifieke gebiedsinformatie en leer je meer over bijvoorbeeld de ontstaansgeschiedenis van het landschap in Oldebroek en Elburg, de landschapstypen, kenmerkende flora en fauna en observatietips, cultuurhistorische waarden, recreatieve mogelijkheden en de bijzondere parels van het gebied. Ook gaan we in op de verschillende soorten recreanten en toeristen die ons gebied bezoeken, en welke activiteiten je voor hen kunt organiseren om het landschap nog beter te beleven.

Door mee te doen aan het programma Gastheer van het Landschap, bouw je samen met andere recreatieondernemers aan een duurzaam recreatienetwerk dat gezamenlijk de kwaliteiten van het gebied uitdraagt. In samenwerking werk je aan activiteiten en natuurbelevingsconcepten waarmee je je gasten enthousiasmeert voor natuur, hen een optimale beleving kunt bieden en waarmee je Oldebroek en Elburg op de kaart zet als aantrekkelijke en kwalitatieve bestemming. Een extra service, wat jouw bedrijf én het gebied aantrekkelijker maakt. Je zult tijdens de cursusdagen verrast worden door de bijzonderheden van je eigen omgeving!

Data

Het programma bestaat uit 3 dagdelen theorie, 1 veldexcursie en 1 terugkomdag. Na het volbrengen van de cursus mag je je als ondernemer profileren als IVN Gastheer van het Landschap met certificaat en gevelbordje.

Bijeenkomst 1

Dinsdag 10 maart 2020

13.00 – 17.00 uur

Bijeenkomst 2

Dinsdag  17 maart 2020

13.00 – 17.00 uur

Bijeenkomst 3

Dinsdag  24 maart 2020

13.00 – 17.00 uur

Bijeenkomst 4

Dinsdag  31 maart 2020

10.00 – 16.00 uur

(veldexcursie)   (incl. lunch)
Terugkomdag Nader te bepalen, najaar ochtend of middag

Meld je aan!
 

Locatie

We willen elke bijeenkomst bij een deelnemende ondernemer organiseren. Heb je een geschikte locatie ter beschikking voor één van de bijeenkomsten? Geef het aan op het inschrijfformulier of laat het ons weten via het aanmeldformulier.

Terugkomdag

In het najaar van 2020 is de terugkomdag, waarin je als opgeleide gastheren en gastvrouwen elkaar opnieuw ontmoet, actief aan de slag gaat met het maken van arrangementen en eventueel nadere samenwerkingsafspraken maakt. De specifieke datum van de terugkomdag wordt tijdens het programma in overleg met de deelnemers gepland.

Voor wie?

De cursus is geschikt voor alle horeca-, recreatie-, of agro toeristische ondernemers in de gemeenten Oldebroek en Elburg zoals hotels, (mini)campings, bed en breakfasts, restaurants, theetuinen, vakantieparken, fietsverhuurders etc. Deelname is mogelijk door één of twee personen per bedrijf, afhankelijk van het aantal aanmeldingen.

Kosten en aanmelden

Dankzij een bijdrage van de provincie Gelderland, de gemeenten Oldebroek en Elburg, kost deelname aan het programma slechts € 150,- per persoon. Dit is inclusief het lesmateriaal, 3 cursusdagen, de veldexcursie (incl. lunch en vervoer), de afsluiting van de cursus met certificaat en een gevelbordje en de terugkomdag. Er kunnen maximaal 25 personen deelnemen aan de cursus. Dus meld je snel aan!

Veluwse samenwerking

Gemeente Oldebroek en gemeente Elburg zijn 7en 8 de Veluwse gemeenten die starten met het programma IVN Gastheer van het Landschap op de Veluwe. Gemeenten Hattem, Heerde, Apeldoorn, Ede en Epe hebben al netwerken van gastheren (m/v) die samenwerken in een Veluwe brede netwerk. Zo zijn er diverse ‘Beleef de Veluwe’-weekenden georganiseerd en zijn er verschillende activiteiten en arrangementen ontwikkeld die bijdragen aan de optimale Veluwe beleving!                                                                      

Meer informatie

Ben je geïnteresseerd in de cursus IVN Gastheer van het Landschap en wil je meer informatie? Neem dan contact op met projectleider Mirjam Koedoot, via  m.koedoot@ivn.nl of 026-3512927. Neem ook eens een kijkje op www.gastheervanhetlandschap.nl.

 

Algemene informatie

donderdag 5 maart 2020 - 09:00 tot dinsdag 31 maart 2020 - 16:00