Gelderland
Recreatie
Vanaf
donderdag09mrt201709:30

Cursus Gastheer van het Landschap Gemeente Epe

In maart 2017 organiseert IVN Gelderland, samen met de gemeente Epe, Stichting Promotie Gemeente Epe, provincie Gelderland en andere partners de cursus ‘Gastheer van het Landschap’ in de gemeente Epe. Ben jij horeca-, recreatie-, of agrarisch ondernemer in deze regio en wil je meer weten over de prachtige omgeving waarin jij gastheer bent? Doe dan mee en meld je aan voor de cursus.

In de cursus krijg je specifieke gebiedsinformatie en leer je meer over bijvoorbeeld de ontstaansgeschiedenis, landschapskenmerken, natuurwaarden, erfgoed, recreatieve mogelijkheden en de mooie plekjes. Samen met de andere deelnemers bouw je aan een duurzaam recreatienetwerk van ondernemers die gezamenlijk de kwaliteiten van het gebied uitdragen. In samenwerking ontwikkel je activiteiten en producten waarmee je het gebied kunt promoten, meer klanten kunt bereiken en hen een optimale beleving kunt bieden. Een extra service, wat het verblijf én het gebied aantrekkelijker maakt. Je wordt verrast door je eigen omgeving tijdens de cursusdagen (op diverse locaties) waar we uiteraard ook de buitenwereld gaan verkennen.

Cursusdata

De cursus bestaat uit vier workshops en een terugkombijeenkomst. Na het volbrengen van de cursus mag je je als ondernemer profileren als Gastheer van het Landschap.

Cursusdag 1 Donderdag 9 maart 2017 09.30-12.00
Cursusdag 2 Donderdag 16 maart 2017 13:30-16:00
Cursusdag 3 Dinsdag 21 maart 2017 13:30-16:00
Velddag Donderdag 30 maart 2017 10:00-16:00
Terugkomdag Nader te bepalen  

Locaties

De locatie verschilt per cursusmiddag, maar is altijd in de regio en wordt nog bekend gemaakt. Heb je als ondernemer een locatie ter beschikking? Laat het ons weten.

Terugkomdag

Ongeveer een half jaar na de cursusdagen (medio oktober 2017) wordt er een terugkomdag georganiseerd, waarin je als opgeleide gastheren elkaar opnieuw ontmoet, actief aan de slag gaat met arrangementsvorming en eventueel nadere samenwerkingsafspraken maakt. De specifieke datum van de terugkomdagen wordt tijdens de cursus in overleg met de deelnemers gepland.

Voor wie?

De cursus is geschikt voor alle recreatieve bedrijven en organisaties in de gemeente Epe zoals hotels, campings, jachthavens, restaurants, musea, pretparken etc. Ook bedrijven in oprichting kunnen deelnemen. Voor toeristische informatiepunten organiseren we een verkorte cursus (zie hieronder). Deelname is mogelijk door één of twee personen per bedrijf/organisatie, afhankelijk van het aantal aanmeldingen.

Kosten en aanmelden

Dankzij bijdragen van de gemeente Epe, Stichting Promotie Gemeente Epe en de provincie Gelderland, kost deelname aan het gehele tweejarige traject slechts € 100,- per persoon, dit is inclusief lesmateriaal, vier cursusdagdelen, koffie/thee, een feestelijke afsluiting van de cursus met certificaat en een gevelbordje, en de terugkomdag. Er kunnen maximaal 25 personen deelnemen aan de cursus. Aanmelden kan hier tot en met 23 februari 2017.

Verkorte cursus voor toeristische informatiepunten

Voor vrijwillige medewerkers van toeristische informatiepunten en VVV's organiseren we een verkorte cursus. Dankzij bijdrage van de Gemeente Epe, Stichting Promotie Gemeente Epe en de Provincie Gelderland kunnen deze vrijwilligers de verkorte cursus gratis volgen. De cursusdata zijn: 

Cursusdag 1 26 oktober 13:30-16:00
Velddag 30 oktober  10:00-16:00

Aanmelden voor de verkorte cursus kan hier. 

Meer informatie

De cursus wordt uitgevoerd door IVN Gelderland i.s.m. lokale organisaties. Ben je geïnteresseerd in de cursus Gastheerschap van het Landschap en wil je meer informatie? Neem dan contact op met Saskia van Daalen van IVN Gelderland via s.van.daalen@ivn.nl of 026 351 2927.

Algemene informatie

donderdag 9 maart 2017 - 13:30 tot maandag 27 maart 2017 - 16:00