Gelderland
Recreatie
Vanaf
maandag25sep201713:30

Cursus Gastheer van het Landschap Berkelland

In het najaar 2017 organiseert IVN Gelderland, samen met de gemeente Berkelland, Stichting Achterhoek Toerisme, de provincie Gelderland en andere lokale partners het programma ‘Gastheer van het Landschap’ in de gemeente Berkelland. Ben jij horeca-, recreatie-, of agrarisch ondernemer in deze regio en wil je meer weten over de prachtige omgeving waarin jij gastheer bent? Doe dan mee en meld je aan voor het programma.

In de cursus krijg je specifieke gebiedsinformatie en leer je meer over bijvoorbeeld de ontstaansgeschiedenis van het landschap, de landschapstypen in Berkelland, kenmerkende flora en fauna en observatietips, cultuurhistorisch waarden, recreatieve mogelijkheden en de bijzondere parels van het gebied. Samen met de andere deelnemers van het programma bouw je aan een duurzaam recreatienetwerk van ondernemers die gezamenlijk de kwaliteiten van het gebied uitdragen. In samenwerking ontwikkel je activiteiten en natuurbelevingsconcepten waarmee je je gasten enthousiasmeert voor natuur, hen een optimale beleving kunt bieden en waarmee je Berkelland op de kaart zet. Een extra service, wat jouw bedrijf én het gebied aantrekkelijker maakt. Je zult tijdens de cursusdagen verrrast worden door de bijzonderheden van je eigen omgeving!

Cursusdata

De cursus bestaat uit drie dagdelen theorie, één veldexcursie en een terugkombijeenkomst. Na het volbrengen van de cursus mag je je als ondernemer profileren als Gastheer van het Landschap met een bijbehorend gevelbordje.

Cursusdag 1 Maandag 25 september 13.30-16.30 uur
Cursusdag 2 Dinsdag 10 oktober 13.30-16.30 uur
Cursusdag 3 Dinsdag 24 oktober 13.30-16.30 uur
Veldexcursie Maandag 6 november 10.00-16.00 uur

Locaties

Elke bijeenkomst wordt georganiseerd bij één van de deelnemende ondernemers. De exacte locatie wordt later bekend gemaakt. Heb je als ondernemer een locatie ter beschikking? Laat het ons weten via m.sijtsma@ivn.nl.

Terugkomdag

Een aantal weken na de cursusdagen wordt er een terugkomdag georganiseerd, waarin je als opgeleide gastheren elkaar opnieuw ontmoet, actief aan de slag gaat met arrangementsvorming en eventueel nadere samenwerkingsafspraken maakt. De specifieke datum van de terugkomdagen wordt tijdens de cursus in overleg met de deelnemers gepland.

Voor wie?

De cursus is geschikt voor alle horeca- en recreatieve ondernemers in de gemeente Berkelland zoals hotels, (mini)campings, vakantieparken, jachthavens, bed en breakfasts, restaurants, musea, pretparken etc. Deelname is mogelijk door één of twee personen per bedrijf, afhankelijk van het aantal aanmeldingen.

Kosten en aanmelden

Dankzij bijdragen van de gemeente Berkelland en de provincie Gelderland, kost deelname aan het programma slechts € 160,- per persoon. Dit is inclusief het lesmateriaal, drie cursusdagen, de veldexcursie inclusief lunch en vervoer, de feestelijke afsluiting van de cursus met certificaat en een gevelbordje, en de terugkomdag.

De cursus in najaar 2017 is vol. Je kunt je nog wel aanmelden. We plaatsen je dan op de reservelijst.

Aanmelden cursus

Meer informatie

De cursus wordt uitgevoerd door IVN Gelderland is samenwerking met de gemeente Berkelland, Stichting Achterhoek Toerisme en lokale organisaties. Ben je geïnteresseerd in de cursus Gastheerschap van het Landschap en wil je meer informatie? Neem dan contact op met Mette Sijtsma van IVN Gelderland via m.sijtsma@ivn.nl of 026-3512927.

Foto: Kay Wils

Algemene informatie

maandag 25 september 2017 - 13:30 tot maandag 6 november 2017 - 16:00