Gelderland
Recreatie
Vanaf
dinsdag12sep201713:30

Cursus Gastheer van het Landschap Apeldoorn

In het najaar van 2017 organiseert IVN Gelderland, samen met de gemeente Apeldoorn, Toeristisch platform Apeldoorn, de provincie Gelderland en andere lokale partners het programma ‘Gastheer van het Landschap’ in de gemeente Apeldoorn. Ben jij horeca-, recreatie-, of agrarisch ondernemer in deze regio en wil je meer weten over de prachtige omgeving waarin jij gastheer bent? Doe dan mee en meld je aan voor het programma.

In de cursus krijg je specifieke gebiedsinformatie en leer je meer over bijvoorbeeld de ontstaansgeschiedenis van het landschap, de landschapstypen in Apeldoorn, kenmerkende flora en fauna en observatietips, cultuurhistorisch waarden, recreatieve mogelijkheden en de bijzondere parels van het gebied. Samen met de andere deelnemers van het programma bouw je aan een duurzaam recreatienetwerk van ondernemers die gezamenlijk de kwaliteiten van het gebied uitdragen. In samenwerking ontwikkel je activiteiten en natuurbelevingsconcepten waarmee je je gasten enthousiasmeert voor natuur, hen een optimale beleving kunt bieden en waarmee je Apeldoorn op de kaart zet. Een extra service, wat jouw bedrijf én het gebied aantrekkelijker maakt. Je zult tijdens de cursusdagen verrast worden door de bijzonderheden van je eigen omgeving!

Cursusdata

De cursus bestaat uit drie dagdelen theorie, één veldexcursie en een terugkombijeenkomst. Na het volbrengen van de cursus mag je je als ondernemer profileren als Gastheer van het Landschap met een bijbehorend gevelbordje.

Cursusdag 1 Dinsdag 12 september  13.30-16.30 uur
Cursusdag 2 Dinsdag 3 oktober 13.30-16.30 uur
Cursusdag 3 Dinsdag 31 oktober 13.30-16.30 uur
Veldexcursie  Donderdag 9 november 10.00-16.00 uur

Locaties

Elke bijeenkomst wordt georganiseerd bij één van de deelnemende ondernemers. De exacte locatie wordt later bekend gemaakt. Heb je als ondernemer een locatie ter beschikking? Laat het ons weten via s.janssen@ivn.nl.

Terugkomdag

Na de cursusdagen wordt er een terugkomdag georganiseerd, waarin je als opgeleide gastheren elkaar opnieuw ontmoet, actief aan de slag gaat met arrangementsvorming en eventueel nadere samenwerkingsafspraken maakt. De specifieke datum van de terugkomdagen wordt tijdens de cursus in overleg met de deelnemers gepland.

Voor wie?

De cursus is geschikt voor alle horeca- en recreatieve ondernemers in het noorden van de gemeente Apeldoorn (ten noorden van de A1) zoals hotels, (mini)campings, vakantieparken, jachthavens, bed en breakfasts, restaurants, musea, pretparken, etc. Deelname is mogelijk door één of twee personen per bedrijf, afhankelijk van het aantal aanmeldingen.

Onderneem je ten zuiden van de A1 en heb je interesse om ook deel te nemen aan het IVN programma Gastheer van het Landschap? Geef dit dan hier aan.

Kosten en aanmelden

Dankzij bijdragen van de provincie Gelderland, kost deelname aan het programma slechts € 150,- per persoon. Dit is inclusief het lesmateriaal, drie cursusdagen, de veldexcursie inclusief lunch en vervoer, de feestelijke afsluiting van de cursus met certificaat en een gevelbordje, en de terugkomdag. Er kunnen maximaal 25 personen deelnemen aan de cursus. Aanmelden kan tot en met 25 augustus 2017. Voor deze cursus geldt vol=vol, dus meld je snel aan.

meld je aan!

 

Meer informatie

De cursus wordt uitgevoerd door IVN Gelderland is samenwerking met de gemeente Apeldoorn, Toeristisch platform Apeldoorn, Stichting Crossbill guide, Visit Veluwe en lokale organisaties. Ben je geïnteresseerd in de cursus Gastheerschap van het Landschap en wil je meer informatie? Neem dan contact op met Stefanie Janssen van IVN Gelderland via s.janssen@ivn.nl of 026-3512927.

Algemene informatie

dinsdag 12 september 2017 - 13:30 tot donderdag 9 november 2017 - 16:00