Friesland
Recreatie
donderdag11jul2019

Word Gastheer van Nationaal Landschap Noardlike Fryske Wâlden

Deze cursus zit in principe vol. Aanmelden kan nog wel, maar dan kom je op een wachtlijst voor de cursus die dit jaar start. Mocht daar een afmelding zijn, dan is deelnemen nog mogelijk. Anders houden we je op de hoogte van de cursus die volgend jaar georganiseerd wordt.  

Ben jij toeristisch ondernemer in de omgeving van Noardlike Fryske Wâlden en wil jij jouw gasten vertellen wat hier allemaal te zien en beleven is? Word dan Gastheer van Nationaal Landschap Noardlike Fryske Wâlden, leer andere ondernemers kennen, bouw samen een netwerk op en verrijk het verblijf van je gasten! 

Tijdens de cursus van vier dagdelen leer je hoe het landschap is ontstaan en vooral hoe je dat nu nog kunt zien. Ken je bijvoorbeeld het verhaal van de dobben en de singels? Herken je de gekraagde roodstaart? En weet je waar je de mooiste wandeling kunt maken? Je zult verrast worden door de bijzonderheden van je eigen omgeving! In de cursus zit ook een module storytelling, zodat je ook leert hoe je een verhaal op jouw eigen manier kunt overbrengen. 

Programma

De cursus bestaat uit vier dagdelen waarbij we theorie en praktijk zoveel mogelijk combineren: een vaste docent, gastsprekers uit de regio, interactie en opdrachten, binnenkijken bij deelnemers en excursies in het landschap. In het voorjaar van 2020 willen we een terugkomdag organiseren. 

Bijeenkomst Datum Inhoud
1

11 november
19.30 - 22.00 uur

Introductie op de vereniging, het Nationaal Landschap en de cursus.

2 18 november
19.30 - 22.00 uur

Ontstaan van het landschap, cultuurhistorie, natuur en storytelling.

3 25 november
19.30 - 22.00 uur
Huidig recreatief aanbod en nieuwe arrangementen.
4 9 of 16 december 19.30 - 22.00 uur  (in overleg met deelnemers) Kruisbestuiving tussen ondernemers, streekproducten, excursie/kijkje in de keuken.

Kosten en aanmelden

Als gastheer krijg je een gevelbordje en certificaat, zodat je herkenbaar bent. Bovendien word je genoemd op de website van de Noardlike Fryske Wâlden en IVN. Je wordt ook opgenomen in het landelijke netwerk van gastheren en wordt uitgenodigd voor landelijke inspiratiebijeenkomsten.

Dankzij de financiële bijdrage van Vereniging Noardlike Fryske Wâlden bedragen dekosten slechts €100,- per persoon. Dit is inclusief alle bijeenkomsten, locaties, koffie/thee, het lesmateriaal en het gevelbordje en certificaat. 

Aanmelden kan tot en met 1 oktober 2019 via info@rmtnof.nl onder vermelding van ‘gastheer’. Er kunnen maximaal 25 personen deelnemen, dus meld je snel aan want vol = vol.

Wil je meer informatie? Neem dan contact op met Maeike Schraa, 06-47280636 of m.schraa@ivn.nl

Bekijk ook ivn.nl/gastheervanhetlandschap.