Friesland
Kind & Natuur
woensdag16dec2020

Moestuinieren met school of kinderopvang? Schakel een moestuincoach in!

Sinds deze week zijn er 13 moestuincoaches in Friesland. Coaches die scholen, kinderdagverblijven en BSO's kunnen ondersteunen bij het moestuinieren. De afgelopen maanden hebben de moestuinders zich via een training van IVN Natuureducatie en VELT, die mogelijk werd gemaakt door Jong Leren Eten, ontwikkeld tot echte coaches. Naast inhoudelijke kennis, hebben ze ook didactische en coachende vaardigheden opgedaan. Dus heb je altijd al een moestuin bij je locatie gewild, maar heb je toch niet van die hele groene vingers? Schakel dan nu een moestuincoach in!

Waarom een moestuin bij school of kinderopvang? 

In Nederland is de trend gezet naar het vergroenen en gezonder maken van schoolpleinen. Een moestuin kan daarbij belangrijk zijn. Het is immers een prachtige plek om te ontdekken hoe voedsel groeit en een plek waar verbinding met de natuur vanzelfsprekend wordt. Het is wetenschappelijk aangetoond dat moestuinieren bijdraagt aan een positieve houding van kinderen tegenover gezond voedsel. Tuinieren doe je met je hoofd, hart en handen. Wat een geweldige belevenis is het om met de hele klas of groep het volledige proces van zaaien tot oogsten tot een smakelijk einde te brengen! Die zelfgekweekte wortel en radijs wil je natuurlijk graag proeven. Geen betere plek dan een moestuin in of nabij de school of kinderopvang om die ontdekkingstocht te starten. Laat kinderen zaaien, planten, oogsten, proeven, bewegen en de handen opnieuw vuil maken.

Aan de slag?

Het moestuinseizoen is natuurlijk nog niet begonnen, maar je kan het hele jaar rond aandacht besteden aan moestuinieren. Dus wil je meer weten of direct een moestuincoach inschakelen? Neem contact op met een van de makelaars Jong Leren Eten in Friesland. Wil je alvast meer weten over moestuinieren en handige tips lezen? Ga naar www.ivn.nl/zaaiplezier