Friesland
Kind & Natuur
woensdag23aug2017

IVN Scharrelkids Inspiratiedag | zaterdag 30 september 2017

Weet jij nog hoe het voelt om op je rug in het gras naar de wolken te staren? Om over paadjes te struinen? Verstoppertje te spelen? En urenlang hutten te bouwen? Buiten spelen was zo vanzelfsprekend voor iedereen die nu 30 jaar of ouder is. Tegenwoordig staan kinderen helaas veel minder in contact met natuur en ‘buiten’. Ook in groene provincies als Fryslân, Groningen en Drenthe.

IVN zet zich daarom in om kinderen weer buiten in de natuur te laten spelen en ontdekken. Met Scharrelkids laat IVN ouders en kinderen weer ontdekken hoe leuk buitenspelen is. Want spelen in de natuur is goed voor kinderen. Het maakt ze creatiever, slimmer, zelfverzekerder en fitter.

De natuur beleven is niet moeilijk. Natuur is namelijk helemaal niet ver weg en je hoeft er dus ook niet de hele dag voor uit te trekken. In je eigen omgeving - in je tuin of in het openbaar groen - is van alles te beleven!

Op zaterdag 30 september organiseert IVN Noord - in samenwerking met verschillende workshopleiders - de IVN Scharrelkids Inspiratiedag voor alle groene vrijwilligers uit Fryslân, Groningen en Drenthe. Gedurende de dag geven we enthousiaste volwassenen kennis, tips en voorbeelden van activiteiten in handen. Zodat vele kinderen - van peuters tot pubers - dankzij jullie weer lekker naar buiten kunnen gaan om de natuur te ontdekken en beleven.

Locatie & organisatie
De locatie voor de IVN Scharrelkids Inspiratiedag 2017 is Nieuw Allardsoog aan de Jarig van der Wielenwei 6 te Bakkeveen. Deelname - inclusief heerlijke biologische lunch - is gratis!

Meld je aan!
Wil je nog graag meedoen? Stuur dan een mail naar Jolanda Boekhout. E. j.boekhout@ivn.nl