Friesland
Landschap
woensdag17jan2018

Haak jij mee voor Pykje Fjouwer?

De Grutto - de Kening fan'e Greide (Koning van de Weilanden) - wordt met uitsterven bedreigd. Om deze machtige 'koning' te kunnen behouden in het Friese landschap zijn maatregelen voor op de korte termijn nodig. Maar ook educatie, zodat op de langere termijn de kinderen van nu het belang van behoud van deze koning inzien en zich er hard voor maken.

Pykje Fjouwer - de hoofdrolspeler uit het gelijknamige boek - is een Grutto-kuikentje. Het verhaal van Pykje Fjouwer is een ode aan het Friese landschap met aandacht voor weidevogels, boerderijdieren, bloemen, kruiden en insecten.

In maart 2018 ontvangen alle 415 Friese basisscholen het boek van Pykje Fjouwer, zodat ook onze aller kleinsten kennis kunnen maken met onze 'koning'. Bij het boek willen we graag een gehaakte handpop leveren....

....en daarbij kunnen wij jouw hulp heel goed gebruiken! Kun je haken en vind je het leuk dat jouw handpop een plekje krijgt op één van de Friese basisscholen? Ga dan in je kasten op zoek naar restjes garen en start met haken!

De kleur maakt niet uit, we gaan voor de biodiverse Grutto. Inmiddels hebben wij Pykje Fjouwer klaar. Haak jij voor ons Pykje Fiif, Zeis, Sân of Hûndert? Haakpatroon Pykje Fjouwer. Jouw Pykje kan ingezonden of afgeleverd worden bij Pyke Kroes |  Gibbeflecht 43 Mantgum. Meer info? Neem contact op met Pyke | 06 - 12 85 94 87.