Friesland
IVN
maandag29mei2017

Geslaagde Reuzedei smaakt naar meer samenwerking

Zaterdag 27 mei waren IVN De Lege Midden, IVN Leeuwarden, IVN De Wâlden en De Turegluur met Arnoud van de Ridder present op de Reuzedei in Akkrum. Samen met de Friese afdeling van de KNNV werd het een geslaagde dag met tropische temperaturen.

Het was een fraai gezicht: de presentatie van IVN en KNNV, in kleurrijke kramen en een Turegluur die uitnodigt tot ontdekken. Een nest van een buidelmees, een spel met vlinderkaarten, Friese zoekkaarten, natuurboeken en algemene informatie over IVN…in de kramen viel van alles te lezen, te ontdekken en te doen.

De aanwezigheid van beide organisaties, het enthousiasme van de vrijwilligers, de passie voor de natuur en het contact met het passerende publiek. IVN-ers en KNNV-ers waren het er over eens: een dergelijke Friese samenwerking was uniek en zeker voor herhaling vatbaar. Met Culturele Hoofdstad, diverse IVN campagnes en de vele Friese streekmarkten in het achterhoofd zou het mooi zijn om eens of enkele malen per jaar op deze manier de krachten te bundelen.

 

Waterbeestjes o de Reuzedei