Friesland
Gezondheid
maandag02sep2019

Aan de waterkant

Lekker naar buiten, in de natuur, samen, met een kop koffie erbij, mooie verhalen delen. Dat is wat het project 'Samen Vissen' voor ogen heeft en dat is wat Hengelsportvereniging Ons Genoegen uit Oosterwolde samen met bewoners van Rikkingahof vrijdag 30 augustus voor het eerst deed. Bij het haventje van de Nanningasluis installeerden ze zich en het werd een prachtige ervaring. 

Gedeeld doel: mensen een mooie ervaring in de natuur bieden

Rikkingahof is een multifunctioneel woonzorgcentrum en wooncentrum met een open blik: "We willen een veilige omgeving bieden waar mensen verrast, verrijkt en verbonden worden. Waar iedereen zich thuis voelt en leeft zoals hij of zij dat wil. Een open houding naar onze omgeving speelt hierin een belangrijke rol." Dat zij graag mee wilden doen met dit project is dus niet zo verwonderlijk. Hengelsportvereniging Ons Genoegen Oosterwolde wil zoveel mogelijk mensen in contact brengen met de hengelsport als sportieve recreatie. Daarom organiseren ze vaak allerlei leuke activiteiten, zoals in de zomer de 'Zomer VIS Karavaan' voor de jeugd. Jong geleerd is immers oud gedaan. 'Samen Vissen' is voor hen een mooie manier om juist een wat oudere doelgroep te bereiken. Om ze terug te laten gaan naar een tijd waarin ze zelf weleens hebben gevist of om ze juist kennis te laten maken met deze mooie sport. 

Samen Vissen: een gezellige dag vol vrolijkheid

Met het project 'Samen Vissen' willen IVN Noord en de Hengelsportfederatie twee werelden met elkaar verbinden: de zorg en de sportvisserij. Dit gebeurt via het organiseren van visdagen voor bewoners van zorgcentra die niet meer in staat zijn zelfstandig naar buiten te gaan. Vrijwilligers van plaatselijke hengelsportverenigingen begeleiden de ouderen aan de waterkant. Dat levert gezellige dagen vol vrolijkheid op. Vissen ter bevordering van gezondheid en welzijn!