Friesland
Kind & Natuur
donderdag29mrt2018

10 jaar DikGroen

Natuur is voor heel veel kinderen niet iets vanzelfsprekends. De rol van ouders is cruciaal, aangezien zij contact met natuur kunnen stimuleren dan wel ontmoedigen. Daarnaast is er onder schooltijd steeds minder tijd en geld om met de kinderen de natuur in te gaan.

In 2018 is het 10 jaar geleden dat de stichting DikGroen werd opgericht door Andrea Groenewegen en Egbert Dikkers. Met passie voor de natuur willen zij met DikGroen bijdragen aan natuurbeleving en natuurbehoud bij generaties na hen. Inmiddels zijn er ruim 40 projecten succesvol afgerond, waarbij ruim 1.000 kinderen de natuur zelf actief beleefd hebben.

In de afgelopen 10 jaar heeft DikGroen samengewerkt met ervaren natuurorganisaties zoals SBB, NJN, JNM en IVN, waarbij bestaande natuurprojecten gericht op kinderen en jeugd financieel ondersteund zijn. De meeste projecten zijn echter uitgevoerd vanuit initiatieven van enthousiaste vrijwilligers die zelf een natuuractiveit bedachten en ons benaderd hebben voor een financiele bijdrage.

DikGroen kijkt met vertrouwen naar de toekomst en gaat door met het financieel ondersteunen van goede ideeen die kinderen een natuurbeleving bieden. Dus heb je een idee maar niet de benodigde financiele middelen? Dan komt DikGroen graag met je in contact.

www.dikgroen.nl | info@dikgroen.nl