Natuur & Gezondheid

Groen is gezond! Het is goed voor de ontwikkeling, verhoogt geluk en vermindert stress. Steeds meer onderzoeken onderstrepen deze positieve effecten van natuur op de gezondheid. Helaas is de afstand tussen mens en natuur nog nooit zo groot geweest als nu. IVN wil deze afstand verkleinen door jong en oud vaker in contact te brengen met de natuur.

Een greep uit ons aanbod:

Grijs, Groen en Gelukkig

IVN wil met ondersteuning van de Nationale Postcode Loterij tienduizend ouderen een gelukkige oude dag bezorgen door hen de positieve effecten van de natuur te laten ervaren. Dit doen we door de omgeving rondom zorginstellingen te vergroenen en een natuurrijk activiteitenprogramma aan te bieden. Met hulp van betrokken zorgverleners, vrijwilligers en omwonenden wil IVN ouderen laten genieten van natuurbeleving, beweging en de buitenlucht.

Biowalking

IVN Biowalking is wandelen in de natuur voor mensen met een chronische ziekte of beperking, onder begeleiding van een IVN Natuurgids en een medisch deskundige. Het zijn wandelingen van maximaal vijf kilometer [30 - 60 minuten]. De wandelingen worden aangeboden door een IVN afdeling in samenwerking met lokale partnerorganisaties. Biowalking combineert de positieve effecten van bewegen in de natuur, natuurbeleving en lotgenotencontact. De combinatie van natuurbeleving en patiëntenzorg maakt Biowalking uniek. 

Gezonde schoolpleinen

In Fryslân zijn er vijf gezonde schoolpleinen gerealiseerd in samenwerking met Jantje Beton. Op een Gezond Schoolplein krijgen kinderen en jongeren de ruimte om te bewegen en te spelen in een uitdagende, groene en rookvrije omgeving. Meer informatie op: www.ivn.nl/gezondeschoolpleinen.

 

Kijk hier voor de landelijke pagina met IVN-aanbod Natuur & Gezondheid: www.ivn.nl/wat-wij-doen/natuur-gezondheid