Friesland
Kind & Natuur
Op
woensdag09sep202020:00

Inspiratieavond voor kinderopvang

Hoe kun je binnen jouw kinderopvangorganisatie aan de slag met het thema gezonde en duurzame voeding? Hoe zorg je ervoor dat de kinderen gezond eten, lekker buiten zijn én plezier beleven aan dit thema? Wil jij antwoord op deze vragen? Pak een theetje, zet jezelf op een relaxed plekje en tune in op de 1ste digitale avond voor de kinderopvang in Friesland op 9 september van 20:00 tot 21:30! 

Kennis opdoen en ideeën uitwisselen 

We starten plenair en gaan dan digitaal in groepjes uiteen voor een workshop. Het wordt een interactieve avond met ruimte voor uitwisseling van kennis, inspiratie en ideeën over het thema gezonde en duurzame voeding voor bij jou op de kinderopvang.
 
Deelname is gratis! En vooraf ontvang je van ons een pakketje thuis met alle benodigdheden om actief deel te kunnen nemen aan deze digitale inspiratieavond. 

Aanmelden 

Digitale workshops 

Tijdens deze inspiratieavond kun je deelnemen aan een van de volgende workshops: 

Bezoek een boerderij

Wij van De Boer Op Noord willen jou laten zien wat voor leuke dingen je op de boerderij tijdens een bezoek kunt gaan doen. Dit doen we oa. door tijdens deze workshop samen boter te maken. Tijdens deze workshop krijg je tips om met de kinderen op een zeer eenvoudige wijze met zuivel aan de slag te gaan in de keuken. Daarna vindt (bijna) ieder kind zuivel lekker! 

Test je kennis over voeding

Mama Mascha (geeft gezonde kooklessen op kinderopvang en scholen) organiseert een interactieve quiz. Ook benieuwd naar je kennis over voeding? Deze quiz wordt je aangeboden ter inspiratie zodat je dit zelf ook kunt organiseren. De vragen krijg je van te voren toegestuurd, maar aangezien je een mooie prijs kunt winnen, mag je de enveloppe natuurlijk niet open maken totdat de quiz start! Spannend! 

Maak een gezonde lunch

De voorlichters van de Stichting Kind en Voeding willen jou graag inspireren in deze online workshop om een lekkere en gezonde lunch te maken met pure ingrediënten als alternatief voor de boterham. Voorlichters Lolkje en Erica geven je een kijkje in de ‘keuken' van de Stichting Kind en Voeding om samen iets te bereiden, de diverse workshops voor de KDV’s en BSO’s toe te lichten en het OK-vignet te presenteren. 

Leer de activiteitenkaarten kennen

Het thema gezonde voeding een plek geven binnen je dagelijkse activiteiten, zonder iets extra’s te hoeven doen? Dat kan met de activiteitenkaarten van Jong Lekker Fit! Tilly de Jong laat zien hoe je door doen elkaar kunt inspireren. Wie heeft er meer ideeën en vormen om te sorteren? Je krijgt een uitleg over de materialen, filmpjes en het idee achter de activiteiten van Jong Lekker Fit!

Ontdek hoe je meer beleefd in de moestuin

Van Zaadje tot Slaatje: Lekker met de handen in de grond, ervaren hoe de natuur groeit en tot slot samen smullen en genieten! Samen met Vincent van der Veen (product markt manager Kind & Natuur IVN Natuureducatie en fanatiek moestuinier) gaan we ontdekken hoe je nog meer beleeft in de moestuin.

Speel het smaakspel

Smaaklessen ontwikkelde een erg leuk spel: het smaakspel. Tijdens deze workshop ontdek je samen met Agnes Bakker (JLE makelaar en projectleider IVN) hoe je dit spel kunt inzetten in de Kinderopvang. Voorafgaand aan de inspiratie-bijeenkomst krijg je het spel en eventuele andere ingrediënten thuis opgestuurd. Het leukst is het als we het op de avond zelf met elkaar openmaken en ontdekken.

Algemene informatie

woensdag 9 september 2020 - 20:00