Scholennetwerk voor Natuur- en Duurzaamheidseducatie

De droom van IVN Flevoland is een (be)leefwereld waarin kinderen onbevangen de natuur kunnen ontdekken en leren over duurzame en gezonde keuzes voor nu en voor de toekomst. Dat bevordert namelijk hun sociale en creatieve ontwikkeling en zorgt dat ze opgroeien tot verstandige, natuurbewuste burgers. Daarom ondersteunen we zo veel mogelijk basisscholen op het gebied van natuur-, milieu- en duurzaamheidseducatie.

Natuureducatie op schoolVeel leerkrachten onderschrijven deze voordelen van Natuur- en Duurzaamheideducatie (NDE) en willen er maar wat graag meer mee aan de slag. IVN Flevoland komt leerkrachten en schooldirecties tegemoet: we gaan in gesprek met hun gemeente over het realiseren en onderhouden van een lokaal NDE-netwerk voor alle Flevolandse basisscholen.

In samenwerking met gemeenten en onze Flevolandse NDE-partners beidt IVN Flevoland basisscholen makkelijk inzetbare middelen en laagdrempelige buitenactiviteiten voor, op en na school. Zo ondersteunen we in de Noordoostpolder en Zeewolde al de digitale NME-gidsIVN Flevoland stelt het educatieve aanbod samen, bestaande uit leskisten, doe-het-zelf lessen, gastlessen, excursies en (rond)wandelingen en maakt het voor alle scholen gemakkelijk en overzichtelijk beschikbaar.

Benieuwd wat IVN Flevoland voor jouw gemeente of school kan betekenen op het gebied van natuur-, milieu- en duurzaamheidseducatie? Neem contact op met IVN Flevoland voor een vrijblijvend gesprek.