Flevoland
Gezondheid
dinsdag19dec2017

Workshop Natuur en Gezondheid

Op vrijdag 1 december is de landelijke themadag Natuur & Gezondheid georganiseerd in Zwolle, waar ongeveer 70 IVN-ers aan hebben deelgenomen.

Tijdens 2 rondes met workshops was er gelegenheid voor inspiratie en uitwisselen van ervaringen. Aan het eind van de dag konden vragen aan een panel gesteld worden, bestaande uit zorg-professionals.

Tijdens de 1e workshopsronde is een workshop rond de training ’Natuur doet je goed’ georganiseerd. Hoewel het koud was, is de groep van 15 deelnemers naar buiten gegaan om zelf de activiteiten uit te voeren en te ervaren.

De training ‘Natuur doet je goed’ is bedoeld voor zorg-vrijwilligers, mantelzorgers en IVN-vrijwilligers, die dementerende ouderen begeleiden of willen begeleiden. De training staat in het teken van natuurbeleving: met eenvoudige activiteiten leer je wat je met dementerende ouderen in de natuur kan doen. De activiteiten zijn vooral gericht op het prikkelen van zintuigen en mooie dingen maken van natuurlijke materialen. Uiteraard aangepast aan het niveau en de mogelijkheden van mensen met dementie.

De training bestaat uit twee middagen, er wordt gestart met een korte introductie, oa over de fasen van dementie. Tussen de twee bijeenkomsten ga je zelf aan de slag met de materialen. Heb je contact met een zorglocatie en wil je hiermee aan de slag, neem contact op met IVN Flevoland.