Flevoland
IVN
maandag23jul2018

Workshop "Laat recreanten de natuur beleven" op 2 oktober 2018

Datum:           2 oktober, 17.30 uur tot 21.00 uur

Locatie:         de Roode Schuur, Dasselaarweg 26, Zeewolde

 

Doel van de workshop

IVN vrijwilligers kennis laten maken met de methodiek Leesbaar Landschap en het programma IVN Gastheer van het landschap, als basis voor een mooie samenwerking met recreatieondernemers.

Op deze avond worden IVN‘ers geïnformeerd over de cursus IVN Gastheer van het landschap en wat de voorwaarden zijn voor een goede samenwerking met de recreatieondernemers. We gaan actief aan de slag met de methodiek Leesbaar Landschap, een methodiek om op verschillende manieren naar het landschap te kijken en een methodiek die zeker bruikbaar is om met de gasten de omgeving te verkennen.

 

De aanleiding

In oktober 2018 start de cursus IVN Gastheer van het landschap voor recreatieondernemers in de gemeenten Zeewolde en Dronten. In het programma IVN Gastheer van het landschap leren en ontdekken ondernemers alles over natuur, landschap en cultuurhistorie in de omgeving van hun bedrijf en beschikken zo over alle vaardigheden om die beleving over te brengen naar hun gasten. Het programma is op maat uitgewerkt per gebied en speelt in op de behoefte van ondernemers.

Zie ook de website en dit filmpje voor een impressie. Dit biedt kansen voor de IVN afdelingen. Recreatieondernemers willen graag samenwerken met IVN’ers, omdat er binnen de IVN afdelingen een schat van de leuke feiten en weetjes over de directe omgeving aanwezig is.

 

Programma

17.30 uur                      Inloop

17.30 - 18.00 uur         Soep met broodjes

18.00 - 18.15 uur         Welkom en kennismaking

18.15 - 18.45 uur         Methodiek Leesbaar Landschap: wat houdt het in?

18.45 - 19.15 uur         Hoe werkt de methodiek: we gaan buiten aan de slag

19.15 – 20.00 uur        Toepassingen methodiek

20.00 – 20.15 uur        Pauze

20.15 – 21.00 uur        Het programma IVN Gastheer van het landschap; wat    houdt het in, wat zijn de kansen voor IVN’ers, wat zijn randvoorwaarden voor een goede samenwerking met de recreatiesector.

21.00 uur                      Afsluiting

 

Opgave

Deelname is gratis.

IVN-ers kunnen zich hier opgeven voor deze workshop.

Meer informatie: i.suijkerbuijk@ivn.nl of  flevoland@ivn.nl