Flevoland
Duurzaamheid
dinsdag16okt2018

Wethouder Anjo Simonse leest voor in Emmeloord

Wethouder Anjo Simonse van Noordoostpolder las 10 oktober in het kader van de Dag van de Duurzaamheid een verhaal voor op basisschool de Keerkring in Emmeloord.

Hij vertelde aan de kinderen uit de groepen 2 tot en met 3 een spannend verhaal over windmolens uit het boek ‘De kracht van nieuwe energie’. In dat boek staan verhalen geschreven door PABO studenten en geillustreerd met beelden van kinderen voor alle groepen van de basisschool. Simonse begon zijn verhaaltje niet nadat hij had gevraagd wat een wethouder doet. ‘Die moet de burgemeester helpen’, riep een van de leerlingen en ‘rennen’ merkte een ander op. Dat hij zich aan de wet moet houden was wel een beetje moeilijk in te beelden voor de kinderen.

Het verhaal over windmolens paste wel in hun leefwereld. Die kenden ze al wel. Sommigen waren er zelfs al eens ingeklommen vertelden ze enthousiast, maar ze zouden er ook graag met de groep eens naar toe gaan.

Na afloop van het voorlezen werd met de kinderen een windmolentje gemaakt. Lydia Haafkens van IVN Flevoland had hiervoor de materialen aangeleverd en zorgde voor de uitleg.

Foto: Cees Walinga