Flevoland
IVN
dinsdag20nov2018

Van zaadje tot soep

Het samenwerkingstraject tussen zes Lelystadse instellingen voor kinderopvang en onderwijs over het thema duurzaam en lokaal voedsel gaat bijna van start. De kinderen van kinderopvang GO! zijn alvast bij de Lelystadse Boer op bezoek geweest. Ze leerden waar voedsel vandaan komt en hoe het groeit. Ook deden ze inspiratie op om straks zelf groenten te zaaien en te oogsten!


soep

'Van zaadje tot soep'

De kinderen en leerlingen van GO! Kinderopvang, ikc De Warande, School voor Praktijkonderwijs De Steiger, Aeres VMBO, MBO Lelystad en Windesheim Flevoland leggen vanaf voorjaar 2019 samen het hele voedseltraject af: van 'van zaadje tot soep'. Zo helpen ze elkaar bij het zaaien, oogsten, recepten bedenken, koken, verkopen en afval verwerken. Ten slotte, in juni 2019, zullen de zelfbedachte en -bereide hapjes te koop zijn op een lokaal food festival. Zo geven de instellingen, gecoördineerd door IVN Flevoland, samen de Doorgaande Leerlijn Duurzaam vorm en inhoud! 

Het traject 'Van zaadje tot soep' is mogelijk gemaakt door de gemeente Lelystad, en komt tot stand in samenwerking met de Lelystadse Boer. Meer weten? Neem contact op met projectleider Lennard Duijvestijn.