Flevoland
Kind & Natuur
dinsdag11dec2018

Tiny Forest op een schoolplein geplant

Leerlingen van basisschool De Optimist, plantten donderdag 15 november 2018, samen met wethouder Hoek het eerste Tiny Forest op een schoolplein in Nederland aan. De tegels van het schoolplein maken plaats voor hun minibos ter grootte van een tennisbaan. In het buitenlokaal dat onderdeel is van het Tiny Forest krijgen de kinderen straks les en kunnen ze volop spelen.

De leerlingen van groep 7 van De Optimist bedachten de naam voor hun Tiny Forest: de Bostimist. De kinderen gaan als Tiny Forest Rangers het bos beheren en leiden straks ook geïnteresseerden rond, met hulp van IVN en buurtgenoten.

Op vrijdag 23 november is het Tiny Forest in de Nobelhorst aangeplant met leerlingen van de scholen De Verwondering en Het Universum. Ook kinderen van kinderopvang het Sterrenrijk kwamen helpen. In de middag werd het bos geopend in het bijzijn van buurtbewoners. Zij konden de laatste bomen planten en marshmellows roosteren boven het kampvuur.

Op donderdag 29 november hebben leerlingen van groep 5 en 6 van de Digitalis, samen met buurtbewoners het Kruidenzeebosje in het Koggepark aangeplant. Het buitenlokaal heeft hier de vorm van een kogge, een schip gekregen, waar strak de kinderen les gaan krijgen.

Op vrijdag 7 december 2018 plantten buurtbewoners samen met zestig leerlingen van basisschool de Odyssee een Tiny Forest aan in het Krachtveld. Het Tiny Forest is geplant in het stukje groen tussen het Krachtveld en de Hoekwierde. Wethouder Ypma opende de feestelijke plantdag.

In 2019 worden nog 5 Tiny Forest in Almere aangeplant. Wil je meer weten over deze Tiny Forests, meehelpen tijdens een plantdag in 2019 of wellicht zelf een Tiny Forest gaan aanleggen in je achtertuin? Neem contact op met ilse Suijkerbuijk van IVN Flevoland.