Flevoland
Natuur in de Buurt
donderdag16nov2017

Tiny Forest Almere Poort

Doe jij ook mee?

Op 28 november is het zo ver: dan wordt Tiny Forest Almere Poort geplant. De bomen worden geplant door kinderen van de aangrenzende school De Kleine Wereld, samen met Aeres Almere en buurtbewoners. Wethouder Tjeerd Herrema komt de kinderen helpen bij de aanplant.

Wat is een Tiny Forest?

Een Tiny Forest is een snelgroeiend klein bos ter grootte van een tennisbaan. Dit bos is niet alleen een prettige plek voor vlinders, vogels, bijen en kleine zoogdieren, maar ook voor mensen.

Een Tiny Forest is een bos van de buurt, waar zowel buurtbewoners en scholen bij worden betrokken. Buurtbewoners ontmoeten elkaar op een prettige en gezonde plek en kinderen leren er over de Flevolandse natuur.

Een Tiny Forest is er voor en door bewoners. De Tiny Forest vormt het startpunt om samen toe te werken naar een fijne, groene plek in de wijk, als onderdeel van het Cascadepark. De Stichting Cascade, verantwoordelijk voor het project ‘Natuurlijk Spelen’ maakt Tiny Forest Almere Poort mogelijk in samenwerking met de gemeente Almere en IVN.

Waar?

De Tiny Forest wordt aangeplant in het Cascadepark, bij het Natuurlijk Spelen, Almere Poort.

Wat kun je doen?

Op woensdag 22 en donderdag 23 november starten de voorbereidingen: de grond wordt omgespit en stro wordt erdoor gemengd. Op vrijdag 24 november worden houtsnippers verspreid en een hekwerk geplaatst. En dinsdag 28 november zijn er genoeg schoppen aanwezig om bomen en struiken te planten.

Heb je op een van deze dagen een ochtend of middag de tijd, kom en doe mee! Je bent van harte welkom. Voel je vrij om deze uitnodiging te delen. Er is van alles mogelijk.

Meedoen of vragen? Neem contact op met Ilse Suijkerbuijk, IVN Flevoland via i.suijkerbuijk@ivn.nl of 06 4625 1852. Meer informatie.