Flevoland
Natuur in de Buurt
dinsdag03dec2019

Scholieren van Aeres planten Tiny Forest aan op Floriadeterrein

Op woensdag 27 november hebben scholieren van Aeres een Tiny Forest op het Green Island aangeplant. Een Tiny Forest is een dichtbegroeid, inheems bos ter grootte van een tennisbaan. In totaal gingen er  430 boompjes de grond in. Naast dit Tiny Forest komen ook een klein voedselbos en een bijengebiedje. Wethouder Economische Zaken Maaike Veeningen trapte de feestelijke plantdag af.

Successie Bossie

Het Tiny Forest op het Green Island is een initiatief van Aeres VMBO / MBO Almere, Stichting Weerwoud en IVN Flevoland. Jan Maarten Visser, mede-initiatiefnemer van het Tiny Forest en docent Tuin en Landschap bij Aeres: ‘Wij zetten in op praktijkgericht onderwijs. Het realiseren van een Tiny Forest sluit daar mooi bij aan. Onze vmbo-leerlingen zullen een gedeelte van het plantwerk op zich nemen. Onze mbo-studenten begeleiden hen en sturen aan. Ook zullen zij de toename in biodiversiteit monitoren als het bos eenmaal geplant is. Daarom kozen we de naam ‘Successie Bossie’.’


Negen Tiny Forests in Almere

Gemeente Almere en IVN realiseren met steun van de Nationale Postcode Loterij negen Tiny Forests in Almere. Het eerste Almeerse bos plantten kinderen en buurtbewoners in 2017 in het Cascadepark. Inmiddels zijn er al acht minibossen in Almere. Het Tiny Forest op het Green Island wordt als negende en voorlopig laatste Tiny Forest geplant.

Met educatieve programma’s op school bereikt Floriade Expo 2022 de jongeren. Op het Green Island bouwt Urban Greeners met startups en evenementen mee aan de Floriade Expo 2022. Het Tiny Forest draagt tevens bij aan de evenementenprogrammering en de groenontwikkeling van het Green Island. Met het recreatief voedselbos en een agroforestry-perceel krijgt het eiland nog meer invulling.


Tiny Forest 'Successie Bossie' wordt mede mogelijk gemaakt door:  

IVN Flevoland, Gemeente Almere, Urban Greeners, Nationale Postcode Loterij, AERES MBO, Weerwoud, Food Forestry Development, Flevocampus, Bogaart Almere/De Eijk Groep, Bee Foundation, Floriade Parade, Kwekerij Arborealis en Floriade Expo 2022.

Utopia