Flevoland
Recreatie
woensdag31okt2018

Recreatieondernemers uit Dronten en Zeewolde vertellen gasten over Flevolandse natuurparels

Maandag 29 oktober kwamen zeventien recreatie-, horeca- en agrarische ondernemers uit Dronten en Zeewolde bij elkaar op Landgoed Roggebotstaete voor de eerste trainingsmiddag van het programma IVN Gastheer van het Landschap. Tijdens het programma, georganiseerd door IVN Flevoland, leren de ondernemers alles over het inpolderingsverhaal van Flevoland, de recreatieve mogelijkheden en de bijzondere plekjes van Flevoland Oost. Zo kunnen zij dat delen met hun gasten. Wethouder Korting opende de bijeenkomst. Ze benadrukte het belang van het vertellen van het unieke verhaal van Flevoland. 

Inpolderingsverhaal  

Na de aftrap door wethouder Korting werden de ondernemers tijdens deze eerste bijeenkomst meegenomen in de ontstaansgeschiedenis van het landschap. Onder andere het inpolderingsverhaal kwam aan bod. “Ik kijk nu al met andere ogen naar het landschap” aldus een enthousiaste ondernemer.  

gvhl

Netwerk van recreatieondernemers 

Het programma IVN Gastheer van het Landschap Flevoland Oost, wat mede mogelijk gemaakt wordt door Toerisme Flevoland, provincie Flevoland en andere lokale partners, draait om het beter leren kennen van het gebied, maar ook om het vormen van een netwerk van recreatieondernemers. Vanuit dit netwerk kunnen de ondernemers vervolgens samen natuurarrangementen en -excursies ontwikkelen om zo Flevoland nog beter op de kaart te zetten. 

Meer weten over IVN Gastheer van het Landschap editie Flevoland Oost? Neem voor meer informatie contact op met Saskia van Daalen van IVN Flevoland via s.van.daalen@ivn.nl