Flevoland
Recreatie
dinsdag27nov2018

Recreatieondernemers uit Dronten en Zeewolde benoemd tot Gastheer van het Landschap

Op maandag 26 november gingen zeventien horeca- en recreatieondernemers uit gemeenten Dronten en Zeewolde op excursie om de prachtige natuur in Flevoland te ontdekken. De ondernemers maakten onder andere een wandeling door het Roggebotsebos, Kamperhoek en het Horsterwold. De veldexcursie was de laatste bijeenkomst in een reeks van vier, waarbij horeca- en recreatieondernemers worden opgeleid tot IVN Gastheer van ­­het Landschap. De ondernemers zijn nu de ambassadeurs van het gebied en dragen dat actief uit. Wethouder Irene Korting van de gemeente Dronten reikte de bijbehorende certificaten en gevelbordjes uit aan de ondernemers. Korting: ‘Flevoland is een unieke provincie. Ik ben blij dat de ondernemers dat tijdens deze cursus zelf ervaren hebben en dit gezamenlijk gaan uitdragen.’

Bekijk hier de foto's! 

Draagvlak

Tijdens het IVN Gastheer van het Landschap programma, wat mede mogelijk gemaakt wordt door provincie Flevoland en lokale partners, leerden de ondernemers alles over het inpolderingsverhaal, de flora en fauna, de bijzondere plekjes en de recreatieve mogelijkheden in de Flevolandse natuur. Zo zijn de ondernemers toegerust om de belangrijkste informatie over het landschap en de natuur door te geven aan hun gasten. Dit zorgt voor een unieke ervaring bij gasten, versterkt het imago van het gebied, stimuleert draagvlak voor het behoud van het landschap en draagt bij aan de profilering van de onderneming.

Samenwerken

Het programma IVN Gastheer van het Landschap Flevoland Dronten - Zeewolde draait om het beter leren kennen van het gebied, maar ook om het vormen van een netwerk van recreatieondernemers. Vanuit dit netwerk kunnen de ondernemers vervolgens samen natuurarrangementen en -excursies ontwikkelen om zo Flevoland op de kaart te zetten. ‘Ik ben verrast tijdens deze cursus over onze prachtige provincie. Terwijl ik dacht dat ik alles al kende!’ vertelt een enthousiaste ondernemer. 


Foto's: Dick van de Graaf, gemeente Dronten

GvhLGvhLGvhLGvhLGvhLGvhLGvhLGvhL