Flevoland
IVN
donderdag12jul2018

Nieuwe IVN-Natuurgidsenopleiding van start

De IVN-afdelingen in Flevoland starten begin 2019 met de opleiding voor IVN Natuurgids. De opleiding is bedoeld voor enthousiaste natuurliefhebbers die graag meer van de natuur wil weten en deze verwondering, kennis en ervaring actief aan anderen wil overdragen.

 

De opleiding duurt 1,5 jaar en bestaat uit cursusavonden (1 keer in de twee weken) en excursies (ongeveer 1 keer per maand) op verschillende locaties in Flevoland. De opleiding loopt van februari 2019 tot juni 2020. De deelnemers ontvangen bij afronding een erkend diploma IVN-Natuurgids. Met hun diploma op zak, kunnen de IVN-Natuurgidsen bij hun IVN-afdeling met activiteiten aan de slag voor jong en oud.

 

Informatieavond voor geïnteresseerden

Op 19 september 2018 wordt de informatieavond georganiseerd. Geïnteresseerden zijn welkom vanaf 19.00 in de Duurzaamheidswinkel te Lelystad.

Op deze avond informeert het opleidingsteam over de inhoud van de opleiding en de voorwaarden voor het mogen ontvangen van het diploma. Docenten van de cursus zijn aanwezig om vragen te beantwoorden. Aanmelden kan tot en met 10 september 2018 via: ngo.ivn.flevo@gmail.com.

 

 

Over IVN

IVN Natuureducatie zet zich als landelijke non-profit organisatie in voor een groen, gezond en duurzaam Nederland. Dit doen we door de natuur in de harten van mensen te brengen. We laten jong en oud actief ervaren hoe leuk, leerzaam, gezond én belangrijk natuur is. Onze 25.000 leden, 170 vrijwilligersafdelingen en 130 professionals organiseren natuuractiviteiten, cursussen en campagnes. Daarbij focussen we op vier kernthema’s: Kind & natuur, Natuur in de buurt, Natuur & recreatie en Natuur & gezondheid. IVN is ervan overtuigd dat kennis van en betrokkenheid bij de natuur, duurzaam handelen stimuleert. IVN: beleef de natuur!